Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PUT PUTUJE

Aleksandar Vučić
ove nedelje u Americi

Autor: Tanjug | 03.12.2012 - 08:12:00h | Komentara: 9

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić boraviće ove nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama gde će najpre u Njujorku učestvovati na sednici Saveta bezbednosti UN o radu Haškog tribunala.

Vučić Aleksandar

Vučić Aleksandar | Foto: Đorđe Kojadinović

Kasnije tokom nedelje biće u službenoj poseti Vašingtonu, u kome će imati niz susreta na visokom nivou u Pentagonu i Stejt departmentu. Vučić će se tokom posete američkoj prestonici 7. decembra sastati sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom, što će biti prvi sastanak ovog najvišeg zvaničnika Pentagona sa nekim od srpskih funkcionera, a predviđen je i susret sa sefom Biroa Nacionalne garde Frenkom Grasom. Vučić će tokom boravka u Vašingtonu, dan ranije, održati i predavanje u Kongresu SAD na temu Srbija i evrointegracije , što je organizovano u saradnji ambasada Srbije i Kipra, koji sada predsedava EU.

Takođe, Vučić će imati i susrete u Stejt departmentu, a poslednjeg dana boravka, 8. decembra, boraviće u Ohaju, gde će obići Nacionalnu gardu te američke savezne države.
Poslednji komentari
  • kibu Vreme: 03.12.2012 09:35h

    Zabranili su mi komentare na facebooku na profilu Aleksandra Vucica samo zato sto sam napisao ministarsku zakletvu koja glasi.... "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

  • aleden22 Vreme: 03.12.2012 10:18h

    Aleksandar Vucic je jedan od najsposobnijih politicara na srpskoj politickoj sceni. I kao takav on ce najbolje prezentovati nase interese. SAD je svetska sila istina nama ne bas naklonjena i zato u razgovorim sa njom moramo poslati najboljeg sto imamo . A to jeste Aleksandar Vucic.

  • Seele Vreme: 03.12.2012 11:14h

    Službena poseta Aleksandra Vučića SAD-u gde će između ostalog učestvovati i na sednici Saveta bezbednosti UN o radu Haškog tribunala, susreti i razgovori sa najvišim zvaničnicima, pružaju velike mogućnosti za dogovor o saradnji u svim oblastima. Potrebno je puno susreta i razgovora sa svima, kako bi se popravila prilično loša slika Srbije u očima svetske javnosti i pritom ostvarila saradnja u okviru zajedničkih interesa.

  • Tiemie Vreme: 03.12.2012 12:30h

    Ova poseta Aleksandra Vučića je veoma značajna za unapređenje odnosa Srbije i SAD-a. Podržavam saradnju sa svima u okviru zajedničkih interesa, jer smo mi mala zemlja koja mora da opstane i održava kontakte sa svima radi boljeg života svojih građana.

  • Miroslav Vreme: 04.12.2012 00:39h

    Neka ide, ako bi mogla neka sradnja i sa njima bilo bi dobro.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP