Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER RAZGOVARAO SA DEVENPORTOM

Aleksandar Vučić: Verujem da EU plaća BIRN da piše istinu!

Autor: E. A. | 14.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će i dalje sarađivati sa šefom delegacije EU Majklom Devenportom jer je to, kako je naveo, njegova obaveza kao predsednika Vlade.

Nastavak  saradnje: Vučić  i Devenport

Nastavak saradnje: Vučić i Devenport | Foto: Tanjug

- Imao sam redovan sastanak sa Devenportom, ovaj put na njegovu inicijativu, ali to nije naročito važno. Sastanak je bio korektan, usaglasili smo se da je 2015. ključna za Srbiju i njen napredak, ne samo za evropske integracije, već za njenu regionalnu, političku i ekonomsku stabilnost - kazao je Vučić na konferenciji u Vladi Srbije posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.


“Očekujem podršku EU
za Železaru”


Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u razgovoru sa šefom delegacije EU u Beogradu Majklom Davenportom dobio obećanje da će Unija podržati dobijanje klauzule za Železaru te da se očekuje da ugovor sa kompanijom “Esmark” bude potpisan pre 1. februara.
- To je velika stvar za našu zemlju, za naše radnike, za budućnost Srbije, mnogo smo truda i rada uneli u to i o tome sam razgovarao sa Devenportom. Dobili smo obećanje da će nam i oni i EU pomoći po pitanju klauzule, koju očekujemo pre 1. februara - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je njegova izjava da Devenport i EU daju pare novinarima Balkanske istraživačke mreže da pišu protiv Vlade Srbije bila oštra, ali pravedna i pravična.

- Sve što sam govorio, to i mislim i nisam ja u afektu i na prečac reagovao nikada. Oni sami kažu da ih plaćaju, ali oni daju jednu drugu formulaciju, “mi ih plaćamo, ali ne utičemo na uređivanje”. Da sam ja to rekao, smejali biste mi se. Ja neću da se smejem, ja im verujem - naveo je premijer.

Vučić se zahvalio Svetskoj banci, koja se izjasnila o postupku odabira firme za isušivanje Tamnave i navela da je bio u skladu sa propisima. O saopštenju delegacije EU da nijedna zemlja ne može da postane članica ukoliko nije u stanju da garantuje slobodu izražavanja, premijer je kazao da Srbija “garantuje i uvek će garantovati slobodu izražavanja, medijske slobode i kritike”.

Inače, na sajtu delegacije EU u Srbiji juče je objavljeno da se “novčani grantovi EU s ciljem podrške slobodi izražavanja dodeljuju nezavisnim i nevladinim organizacijama širom regiona na bazi konkursa i u skladu sa strogim pravilima procedure, a svi korisnici pomoći imaju apsolutnu uređivačku nezavisnost i jedini su odgovorni za sadržaj objavljenog materijala”.

Nećemo reagovati na lapsuse!


Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je novoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović na izbornim rezultatima i poručio da Srbija želi da odlično sarađuje sa Hrvatskom, uprkos nekim “lapsusima”.
- To što se ponekad pravimo da ne čujemo i ne regujemo na svaku provokaciju odraz je snage i odgovornosti Srbije, a ne njene slabosti. Odraz je i želje da imamo što bolje odnose u regionu. A ako nas pitate da li smo uvek svi fascinirani tom pozicijom sile koju u odnosima sa Beogradom i sa Srbijom neki u regionu pokušavaju da primenjuju, nismo baš - dodao je Vučić i kazao da je o stabilnosti u regionu razgovarao odvojeno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i šefom misije EU u Srbiji Majklom Devenportom, gde je takođe naglasio da Srbija neće reagovati na “neke lapsuse”.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 14.01.2015 07:38h

    političar treba biti dosledan u radu,izjavama,ophođenju pa i u činjenici kada nekom kaže da laze...najgori oblik nedoslednosti je razlika u predizbornim obećenjima i potezima vlasti koju kanališe...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP