Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIKA POBEDA NAD AZBESTNIM ČUDOVIŠTEM

„Alo!“ srušio otrovnu zgradu!

Autor: Jovana Nikolić | 20.05.2015 - 08:02:00h | Komentara: 0

Nakon što je „Alo!“ podigao uzbunu zbog izgorele azbestne zgrade, koja je ugrožavala život i zdravlje stanovnika naselja Bele vode, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda je konačno uklonila tu otrovnu nekretninu. Vratili smo mir i spokoj u srca zabrinutog susedstva, sada mogu da odahnu, jer je veliko azbestno čudovište pobeđeno.

„Zgradu smo natapali vodom kako bi se sprečilo širenje azbestnih čestica“, kažu radnici koji su srušili zgradu

„Zgradu smo natapali vodom kako bi se sprečilo širenje azbestnih čestica“, kažu radnici koji su srušili zgradu

Osmeh ponovo krasi lice i Marka Glavana, koji je zbog ovog bauka bio najuplašeniji, a sada je presrećan i veoma zahvalan redakciji „Alo!“.
- Veliko vam hvala, oduševljen sam. Svaka čast! Ne mogu da verujem da dok vi niste dreknuli niko nije hteo da reaguje. Sve je stajalo u mestu, a onda je „Alo!“ svojim člankom uzburkao nadležne i naveo ih da preduzmu nešto.

Prethodno sam pokušavao da alarmiram opštinu i druge odgovorne institucije, ali bezuspešno - uzbuđeno priča Marko i dodaje da je veoma zadovoljan načinom na koji je zgrada uklonjena jer su prilikom rušenja vodili računa o bezbednosti okoline.

 
Radnici koji su bili na licu mesta u naselju Bele vode kažu da su radovi izvedeni u skladu sa bezbednosnim pravilnikom kako bi zaštitli susedstvo, a i same građevince.

- Zgradu smo natapali vodom kako bi se sprečilo širenje azbestnih čestica. Svaka azbestna tabla koja je skinuta pakovana je u najlon, pa na palete i biće odvezena na adekvatnu deponiju. U drugoj fazi rušenja koristi se bager, ali i cisterna, koja neprestano natapa zgradu vodom kako ne bi došlo do zagađenja.
U naredna tri do četiri dana biće sve gotovo. Očistićemo sve i vratiti teren u prvobitno stanje - objašnjava Nikola Radović, pomoćnik odgovornog izvođača radova, i dodaje da je sve prošlo u najboljem redu, bez ikakvih povreda i problema.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP