Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠEF DIPLOMATIJE POSLE NAŠIH PITANJA REŠIO DA ŠTEDI

Alo! zaustavio rasipanje državnih para!

Autor: M. Keranović | 01.11.2013 - 22:14:00h | Komentara: 0

Ukupno 20.000 evra za zakup ambasadorske rezidencije u Skoplju, i to za deset meseci, koliko Srbija nije imala ambasadora u Makedoniji, a o čemu je „Alo!“ pisao, nije jedini bačen novac građana Srbije!

Ivan Mrkić

Ivan Mrkić otkazao zakup rezidencije u Istanbulu | Foto: Oliver Bunić

Potrošeno je još toliko i za zakup praznog stana za generalnog konzula u Istanbulu u kojem niko ne živi osam meseci. Ugovor o zakupu tog stana otkazan je tek juče, nakon što je „Alo!“ uputio pitanja Ministarstvu spoljnih poslova o toj temi!


Srbija je do juče plaćala stan za generalnog konzula u Istanbulu koji je zvrjao prazan osam meseci. Zakup tog luksuznog stana u strogom centru grada Srbiju je koštao 3.300 evra mesečno. Poslednji generalni konzul koji je živeo u tom stanu je Miroslav Prcović, koji je preminuo u februaru ove godine. Novi konzul imenovan je tek sredinom septembra, a reč je o Zoranu Markoviću, dotadašnjem generalnom sekretaru MSP-a. Međutim, Marković još nije otišao u Tursku. Za osam meseci, koliko je stan prazan, izdvojeno je 26.400 evra.


- Tačni su navodi da se od smrti generalnog konzula Prcovića za predmetni stan plaća zakupnina, s tim što je ugovor o zakupu otkazan zaključno sa 31. 10. 2013. godine - kažu u MSP-u i dodaju da Zoran Marković ovog meseca odlazi u Istanbul.


Inače, Srbija je plaćala i praznu ambasadorsku rezidenciju u Sarajevu. Naime, nakon što je sada bivši ambasador Ninoslav Stojadinović krajem marta vraćen iz Sarajeva, država je dva meseca plaćala zakup prazne rezidencije po ceni od 2.600 evra.


- Ugovor o zakupu rezidencije u Sarajevu zaključen je za period od 5. septembra 2011. do 5. septembra 2015. godine, a kako je povratak prof. dr Ninoslava Stojadinovića bio predviđen za 24. mart 2013. godine, sredinom maja 2013. godine otkazan je postojeći zakup - kažu u MSP-u.

Opozvan zbog Izetbegovića?!

Ninoslav Stojadinović

Ninoslav Stojadinović | Foto: FoNet

Novi ambasador Srbije u Sarajevu do danas nije imenovan, a stari, Ninoslav Stojadinović, opozvan je, kako tvrde naši izvori bliski MSP-u, zbog toga što je u intervjuu banjalučkim „Nezavisnim novinama“ branio Tomislava Nikolića od napada Bakira Izetbegovića. Izetbegović se navodno, kako su i mediji tada pisali, veoma naljutio i pozvao ministra Ivana Mrkića da mu se požali, na šta mu je Mrkić navodno kazao: „Biće sklonjen“.

- U diplomatskim krugovima u Sarajevu i dan-danas se priča da je na zahtev jednog člana Predsedništva opozvan ambasador - kratko je rekao za „Alo!“ Stojadinović, koga je pred odlazak iz BiH odlikovao Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske. U MSP-u kažu da ovi navodi nisu netačni.
- Opozvan je jer nije dobro radio svoj posao. Verovatno je razlog to što nije iz struke - kažu u MSP-u.
Stojadinović navodi da je obrazloženje MSP-a više nego smešno.
- Pitam se kako je onda moguće da sam dobijao najviše ocene za svoj rad - kaže on.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP