Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HUMANO

Alpha Bank pomaže zdravstvene ustanove Srbije projektom Hvala!

Autor: A. E. | 26.11.2013 - 14:59:00h | Komentara: 0

U okviru Nacionalnog programa „Srbija protiv raka”, Alpha Bank u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, već četirigodinezaredomdonira dragocene aparate i medicinsku opremu za dijagnostiku oboljenja dojke mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović

U okviru Nacionalnog programa „Srbija protiv raka”, Alpha Bank u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, već četiri godine za redom donira dragocene aparate i medicinsku opremu za dijagnostiku oboljenja dojke mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Na konferenciji za medije održanoj u Klubu poslanika, učestvovali su ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije, Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, Prim. Dr Verica Jovanović, šefica Kancelarije za skrining raka i, u ime Alpha Bank Srbija Georgios Papanastasiou, predsednik Izvršnog odbora.

Od septembra 2009. kada je ugovor potpisan do danas, donirano je devet ultrazvučnih aparata, kao i vredna dodatna onkološka opremaza mamografske jedinice. Sredstva su prikupljena korišćenjem kreditne kartice Master Card Hvala čijom upotrebom, prilikom svake transakcije Banka odvaja deo svojih sredstava i usmerava ih u fond Nacionalnog programa za prevenciju raka dojke. Zajedno sa svojim klijentima - korisnicima ove kartice, Alpha Bank je do sada donirala Ministarstvu zdravlja sredstva u iznosu od 26,297,310.40 din, koja su upotrebljena za opremanje onkoloških klinika širom Srbije novim uređajima za ranu detekciju raka dojke. Donacija ovih aparata pomaže i lekarima i pacijentima da na savremen i precizan način uspešno utvrde i leče bolesti dojki.

Do sada je nabavljeno: dva ultrazvučna kolor dopler aparata za Zdravstveni centar Kladovo; ultrazvučni aparat, negatoskop, sistemi za monitoring pacijenata i aplikovanje hemioterapije za KC Niš; dva ultrazvučna aparata za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije; neophodan rezervni deo za dijagnostiku magnetnom rezonancom za KBC Kragujevac; kao i ultrazvučni aparati za zdravstvene centre u Vranju, Užicu, Pirotu i Valjevu.

Svi korisnici kartice su svakodnevno donatori Nacionalnog programa „Srbija protiv raka” a njihov broj se konstantno povećava. Pridružite se ovom humanom poduhvatu, jer delo cini coveka. Akcija se nastavlja.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP