Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRUŠTVENA MREŽA GA KOŠTALA POSLA

Ambasador povučen zbog tvitovanja?

Autor: B92 | 06.06.2013 - 09:34:00h | Komentara: 0

Ambasador Srbije u Ankari demantuje Ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo da je on znao da je povučen i da je tražio da ostane u Ankari.

Kako smo nezvanično saznali, kao obrazloženje za njegovu smenu navodi se da je ambasador davao izjave za B92 i RTS, bez odobrenja Ministarstva. Spasojević je inače u programu TV B92 opisivao situaciju u Turskoj i davao informacije o našim državljanima.
Na molbu da potvrdi ili demantuje tvrdnje o smeni, Spasojević je samo rekao da ne želi da komentariše dok ne bude zvanično obavešten, ali je dodao da, prema važećim propisima koje je doneo ministar Mrkić, ima pravo i obavezu kao ambasador da daje izjave kada je vanredna situacija i kada je u pitanju bezbednost građana Srbije.
U Ministarstvu, s druge strane, objašnjavaju da je ambasador smenjen još pre nekoliko meseci, ali da je na lični zahtev ostao duže zbog porodice.
Spasojević je potom na svom Tviter nalogu objavio da je "notorna neistina da je na lični zahtev u Ankari ostao duže zbog porodice".
On je takođe putem Tvitera rekao i da se u svom izveštavanju ograničio samo na nedvosmislen savet srpskim državljanima u Turskoj da izbegavaju mesta javnih okupljanja, dok je u drugom tvitu rekao da nije u svom obraćanju iražavao svoj jasan stav po pitanju onoga šta se dešava, odnosno da ni u jednom momentu nije izveštavao o zbivanjima.
Spasojević, kome je očigledno zamereno što i Tvituje, sudećima prema komentarima na toj društvenoj mreži je na istoj toj mreži sinoć obavestio javnost da su tri suzavca bačena u dvorište ambasade Srbije u Ankari i da je sve bili pod dimom.
Inače, Spasojeviću je, nakon vesti da mu je naloženo da se hitno povuče, putem Tvitera stiglo mnogo poruka podrške, među kojima ima i onih sa domaće javne i političke scene. Vest je takođe putem Tvitera obišla svet.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP