Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREKRŠIO ZAKON O STRANCIMA

Amerikanac mora da napusti Srbiju!

Autor: N. N. T. | 03.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Sajmon Vilson (31), državljanin SAD koji živi u Novom Sadu, moraće do kraja oktobra da napusti Srbiju i neće moći ovde da se vrati do 31. marta 2015.

I porodicu su zasnovali u Novom Sadu

I porodicu su zasnovali u Novom Sadu

Protiv Vilsona PU u Novom Sadu podnela je 27. septembra zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer je, navodi se, u Srbiji boravio suprotno razlozima zbog kojih mu je boravak odobren, kao i što u roku od 24 sata nije prijavio promenu adrese boravišta.

Time je, saopšteno je, prekršio Zakon o strancima. Vilsonu je boravak odobren po osnovu volontiranja u Udruženju “Kulturna razmena“ sa sedištem u Veterniku, a on je osnovao Privredno društvo za trgovinu i usluge u Novom Sadu, gde je i radio. Prekršajni sud Vilsona je oglasio krivim i osudio na novčanu kaznu od 15.000 dinara. Zbog toga mu je otkazan boravak u Srbiji i zabranjen povratak do 31. marta 2015.

Prilikom prikupljana dokumenata, policajci nisu hteli da razgovaraju na engleskom jeziku, što je Sajmonu bio problem, jer nije mogao da se sporazume.

- Brojne stvari u vezi sa zakonom nismo razumeli. Zbog svega toga smo angažovali i advokata, koji nas je ubeđivao da je sve u redu. Policija nam je posle neistinitog teksta naplaćivala kazne, a prevodilac nam nije bio dozvoljen. Od ekstremista smo dobijali preteće mejlove – rekao je juče Sajmon Vilson, tokom skupa koji je organizovan u “Culture exchange“.

Takođe, 30. septembra podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i protiv grčke državljanke Evdoksije Seitanidu (32), jer u roku od 24 sata nije prijavila promenu boravišta. Ona je osuđena na novčanu kaznu od 3.000 dinara, ali joj nije otkazan boravak.
Poslednji komentari
  • marija Vreme: 03.10.2013 08:26h

    U vreme kada Novi Sad pokushava da dobije status ,,kulturnog,, grada, mi proterujemo strance koji nam idu u prilog. Kafic je bio više nego prijatan i pristojan. Ovo je skandalozno, osećam se kao u Kusturičinom UNDERGROUND-u! Da li je iko pozvao novinare i redakcije novina koji su neistinama prozvali ove ljude! Srbijo osvesti se!

  • giga moravac Vreme: 03.10.2013 08:33h

    mrš u kanadu!

  • Snezana Vreme: 03.10.2013 10:12h

    Policajci nisu znali a ne hteli da se sporazumevanju na engleskom jeziku!!!

  • Teodora Vreme: 03.10.2013 11:56h

    Da se ovako nešto dogodilo nekom Srbinu, ili bilo kom drugom u Sjedinjenim američkim državama, ili bilo kojoj drugoj državi EU, bio bi ekspedovan za tri dana, bez reči. Nema tu ništa neobično i u ovakvim slučajevima nema emocija, niti je reč o "tradicionalnom gostoprimstvu" ili negostoprimstvu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP