Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IMA LI KRAJA BAHATOSTI AMBASADORA SAD?

Amerikanci bi da šefuju u Skupštini Srbije!

Autor: Maja Keranović | 01.07.2015 - 21:00:00h | Komentara: 6

Američki ambasador Majkl Kirbi lično je tražio od predsednice parlamenta Maje Gojković da pomeri sednicu Skupštine Srbije kako ne bi bila održana istog dana kada Ambasada SAD obeležava Dan nezavisnosti u Beogradu, saznaje „Alo!“ od izvora bliskih samom vrhu vlasti. Međutim, uprkos molbi, Gojkovićeva je zakazala sednicu u četvrtak, kada i Kirbi priređuje prijem u svojoj rezidenciji.

Ima li kraja  američkoj bahatosti:  Majkl Kirbi

Ima li kraja američkoj bahatosti: Majkl Kirbi | Foto: Tanjug

Američka ambasada će 2. umesto 4. jula, obeležiti nacionalni praznik SAD - Dan nezavisnosti. Tim povodom ambasador Kirbi priređuje prijem u svojoj rezidenciji za predstavnike političkog, javnog i kulturnog života, članove diplomatskog kora i druge brojne goste. Kako bi se pobrinuo da sve zvanice budu na broju, posebno sam politički vrh Srbije, Kirbi je pokušao da izdejstvuje pomeranje sednice koja je još ranije bila planirana za četvrtak, za neki drugi dan. Da od toga nema ništa, bilo je jasno kada je predsednica parlamenta Maja Gojković obelodanila u ponedeljak da je sazvala vanredno zasedanje parlamenta 2. jula.

Maja Gojković  odbila zahtev Amerikanaca

Maja Gojković odbila zahtev Amerikanaca | Foto: RAS Đorđe Kojadinović


- Kirbi i Gojkovićeva tim povodom imali su sastanak na kojem je on tražio pomeranje sednice. Naime, pošto u četvrtak u Skupštinu dolaze i članovi Vlade, jer je taj dan određen i za poslanička pitanja, iz Ambasade su se uplašili da im većina političara neće doći na prijem. Gojkovićeva je kazala da ne može da pomeri sednicu, jer je saziva na predlog Vlade. Kada je bilo jasno da od toga nema ništa, onda je Kirbi Gojkovićevoj predložio da sazove sastanak sa šefovima svih poslaničkih gupra i od njih zatraži da odrede poslanike koji će doći na prijem. Maja je rekla da ona ni to ne može da uradi, ali da može da uputi dopis kako bi obavestila kada je prijem, pa da poslanici ukoliko mogu i odu - navodi naš izvor blizak vlasti.

Pomeranje sednice Kirbi je tražio  kako bi poslanici mogli doći na  prijem koji povodom Dana  nezavisnosti organizuje na Dedinju

Pomeranje sednice Kirbi je tražio kako bi poslanici mogli doći na prijem koji povodom Dana nezavisnosti organizuje na Dedinju | Foto: Tanjug


Iz Ambasade, kako saznajemo, kontaktirali su i sa pojedinim poslanicima i pitali ih da li bi im smetalo ako se pomeri sednica Skupštine za neki drugi dan, navodeći da će, ukoliko su saglasni, pozvati Gojkovićevu i zamoliti je da sednica bude odložena.

Iz kabineta Maje Gojković nisu želeli da komentarišu ništa u vezi sa zakazivanjem sednice i zahtevom Ambasade SAD.

Poslanička pitanja u vreme prijema

Na zahtev Vlade, za održavanje vanrednog zasedanja, određen je dnevni red sa dve tačke - Predlog izmena zakona o hipoteci i predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između država članica Severnoatlantskog ugovora i ostalih država učesnica u Partnerstvu za mir o statusu njihovih snaga. Iz Nemanjine je podnet zahtev i da taj dan bude predviđen za postavljanje poslaničkih pitanja. Prema poslovniku, poslanička pitanja biće postavljana u periodu od 16 do 19, a prijem kod Kirbija je predviđen od 16 do 18, pa se postavlja pitanje ko će uspeti da ode na feštu kod ambasadora.

Poslednji komentari
  • goran NS Vreme: 01.07.2015 21:32h

    al smo im odbrusili ... sta mi izigravamo?? : (

  • nikola Vreme: 01.07.2015 22:22h

    koliko vidim dobicemo packe,te iduce godine moracemo da slavimo i njihov dan nezavisnosti.nadobudni jenkiji.dosta vise.

  • Dt Iggyy Vreme: 01.07.2015 22:38h

    Šta ste mislili? Zna se ko je gazda(?). Svakako neko je izgubio kompas. Neka Kirbiju objasni Gojkovićka ili njegov veliki prijatelj Vučić.

  • BgBoy Vreme: 02.07.2015 01:29h

    Pogešno ste napisali naslov teksta "amerikanci bi da šefuju" i ptice na grani znaju da su oni šefovi u Srbiji svima od reda! To im dođe kao pozivanje svojih sluga u rezidenciju, poslušni su bili pa da ih malo počasti i izda nova naređenja!

  • mića Vreme: 02.07.2015 06:38h

    a zašto da ne komanduje kao i u svakoj firmi zna se šta radi Direktor...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP