Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TAJNI CRKVENI OBRED U „KUĆI CVEĆA“

Amfilohije okadio Jovanku i Tita!

Autor: Ivana Kljajić | 07.02.2015 - 19:14:00h | Komentara: 12

Posle 35 godina i nad Titovim grobom je zamirisao tamjan! Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije tajno je služio pomen nad grobovima Jovanke i Josipa Broza Tita u „Kući cveća“, otkriva „Alo!“.

Druže Tito, oprosti  na uznemiravanju: Mitropolit Amfilohije

Druže Tito, oprosti na uznemiravanju: Mitropolit Amfilohije

Jedan od najglasnijih antikomunista među sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve posetio je, kako saznajemo iz više izvora, krajem januara kompleks u kojem su Brozovi sahranjeni i tamo je u društvu Jovankine porodice održao verski obred za pokoj duše ovih zakletih ateista.


- Amfilohije je sa nekoliko članova porodice Jovanke Broz došao u posle podnevnim satima, van radnog vremena „Kuće cveća“. Opelo je držao za Jovanku, jer je i ranije smatrao da je ona bila pobožna, uprkos komunizmu. Nikoga od osoblja u to vreme nije bilo u kompleksu. Očigledno je želeo da to uradi što je moguće diskretnije. Nije bila najavljena ni njegova poseta, niti verski obred koji je unutra služio. Ovaj dolazak nije zabeležen ni u jednom dokumentu, iako „Kuća cveća“ inače uredno vodi evidenciju o posetama - ispričao je naš dobro obavešteni izvor.

Amfilohije je ovim činom napravio presedan, pošto je to prvi verski obred koji je služen pod krovom „Kuće cveća“, gde od 7. maja 1980. počiva „najveći sin naših naroda i narodnosti“ Josip Broz, a od 23. oktobra 2013. njegova udovica Jovanka Broz.

(Ne)vernici: Josip i Jovanka Broz

(Ne)vernici: Josip i Jovanka Broz


Titov unuk Joška Broz kaže za „Alo!“ da ništa ne zna o ovom neobično tajnovitom boravku mitropolita Amfilohija u „Kući cveća“.
- Naravno da sam šokiran ako je to istina. Jovanka je komunista. Ipak je to grob nekoga ko to nikako ne bi dozvolio. Pa tamo nikakvih verskih obreda nije nikad bilo - komentarisao je Brozov unuk.

Amfilohije juče nije bio dostupan za izjavu, ali podsećamo da je upravo on neposredno posle Jovankine smrti javno progovorio o tome da Jovanka Broz zaslužuje opelo, jer je, kako je tada rekao, ona bila verujuća.

- Vidi se to i iz knjige o njoj. Njena je porodica, kako sama kaže, dala je 70 sveštenika, mnogo oficira... Lično mislim da ona zaslužuje opelo. Ali to je ipak pitanje za porodicu - izjavio je on i otkrio da s njom bio u kontaktu “pre godinu, dve”.

On je i demantovao informacije da je Jovanka odbila da se s njim sastane kada je ležala u beogradskom Urgentnom centru.
- Želeo sam da je posetim, ali su mi lekari objasnili da je njeno zdravstveno stanje takvo da posete nisu moguće - odgovorio je mitropolit.

Brozomora je otrovna!

Amfilohije je u svojim govorima često pljuvao po komunizmu i Titu.
- Brozomora je opaka i otrovna bolest, rekao bih čak opakija i otrovnija od one prve (poturčenjaštvo). Prva je bar učila ljude nekoj dubljoj istini ljudskoga postojanja i življenja na zemlji. Ova druga pošast, brozomora, ona je otrovna, jer ubija Boga u ljudima. „Ne vjerujem u nebesa, no u Marksa i Engelsa“ i sami znate da smo pjevali na našu nesreću“ - besedio je prošle godine mitropolit.

Poslednji komentari
  • Dane Vreme: 07.02.2015 20:30h

    Stalno i na svaki način nam urezuju u pamćenje Tita jezuitu. Tito je katolički sledbenik Pontija Pilata i Ignacija Lojole. Krvnik Tito je ubio pod komandom Vatikana 3 miliona Srba. Tito krvnik je projekat Vatikana. Sa Titom je upravljala jedinstvena centralna katolička komanda iz Vatikana isto kao što je i sa:1. Antom Pavelićem (Čitaj: Agent MI-6 pod komandom Vatikana) koji se 3 puta sasto sa krvniko Titom od 1941-1945 2. Horti Miklošom-Racijom u Vojvodini 3. Dražom Mihajlovićem i 4.Handžar divizijom. Cilj je bio zversko ubijanje 3 milona Srba i povlačenje AVNOJ granica.

  • Branko Vreme: 07.02.2015 21:28h

    Jedini pravi predsednik i vođa kojeg su narodi i narodosti južnih Slavena ikada imali u istoriji!

  • Petar Vreme: 07.02.2015 22:08h

    Parastos je bio Jovanki a ne Titu. Šta tu nije jasno. Žena bila verujuća.

  • boro Vreme: 07.02.2015 22:46h

    ko mu je dao pravo da on krsti nekoga ko neće da se krsti ? Malo pravi gluposti po CG ne možeš risto nikome mozak više izapirati svojim glupostima i šta će sotona risto na TITOVOM grobu da ga skrnavi .

  • nedjo Vreme: 08.02.2015 01:08h

    dane ,sta koristiš?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP