Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADIKA O NATO I VASPITANJU

Amfilohije: Prosveta podstiče nastranosti

Autor: Srna | 21.07.2015 - 08:36:00h | Komentara: 3

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da budućnost Crne Gore nije u NATO-u, ali i da se deca u školama uče nastranostima.

Amfilohije

Amfilohije Radović

Mitropolit smatra da crnogorske vlasti i danas idu u ime "novog poretka, evropskog, briselskog i natopaktovskog" koje sad, posebno proglašavaju kao "jedino spasenje za Crnu Goru".
- I to onaj NATO pakt, koji je nastavio delo onih koji su nas bombardovali 1916, 1941, 1943, 1944, 1995. i 1999. Naši glavari kažu `da bez NATO pakta danas nema budućnosti. Da će to biti bezbednost`. Bezbednost u mišolovci!", istakao je mitropolit Amfilohije, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.
On se osvrnuo i na tezu crnogorske vlasti da su nosioci antifašizma.
- Da ste nosioci antifašizma, u pravom smislu, prepoznali bi gde je danas spas, i naroda i država, ne bi išli za onima koji nastavljaju fašističko, nacističko, boljševičko, bratoubilačko delo i u Evropi i u Aziji, onih koji poriču večni i besmrtni smisao ljudskog postojanja - podsetio je mitropolit Amfilohije.
On je naglasio da je najveća tragedija koja se danas događa, posebno u Crnoj Gori, a i van nje, to što je deci dozvoljeno da se bave narkoticima, da se uče prostituciji u školama, pa i o "nekakvom, sad, trećem polu".
- Nastranosti postaju normalna stvar za prosvetu Crne Gore. Nemoral može da prođe, ali ne može da prođe ime Hristovo, ime Boga ljubavi. Ne može da prođe temeljenje ljudskog života na večnoj Božiju ljubavi, koja priziva svako ljudsko biće na ljubav, ali ne na bilo kakvu ljubav nego na onu večnu, božansku, koja samo rađa, preporađa i daje neprolazni smisao ljudskom postojanju - ističe mitropolit Amfilohije.
Poslednji komentari
  • goran NS Vreme: 21.07.2015 09:10h

    koliko mantija upraznjava nastranost!!?!??!? kradete, bahatite se, zakuvavate ratove, neplacate poreze ... TISINA I VRATI SE U SVOJU RUPU

  • aleksej Vreme: 21.07.2015 10:49h

    jeziv tip, neverovatno koliko lupa gluposti

  • Dr Iggyy Vreme: 21.07.2015 10:50h

    Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije isuviše gleda blagonaklono, pobožno i ljudski na delovanje Vlade. Vlada primenjuje staro nepisano pravilo, ako ga ne možeš pobediti, pridruži mu se. Da je to urađeno te proklete 1999. godine zemlja ne bi bila razrušena, čije rane još nisu zalečene, izginuli nekoliko hiljade ljudi i napraviše bedu i jadi od nas. Oseća se. Glavu gore, a ona pada sama!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP