Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NESUĐENI SVEDOK

Amfilohije: "Srce vuklo
u Hag, crkva nije dala"

Autor: Beta | 02.02.2013 - 12:24:00h | Komentara: 1

Mitroplit crnogorsko-primorski Amfilohije saopštio je da nije svedočio u Hagu na suđenju bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću, zbog stava nadležnih u crkvi. Amfilohije je to saopštio na sahrani Miloševićevog brata Borislava, koji je u petak sahranjen u Ljevorečkim Tuzima, u Crnoj Gori.

amfilohije

Amfilohije Radović | Foto: FoNet

 Mitropolit crnogorsko-primorski se ispovedao na opelu Borislavu Miloševiću i priznao da su mu nadležni u crkvi sugerisali da ne svedoči u Hagu, jer to "ne bi bilo dobro za njega kao mitropolita", prenose podgorički mediji.

Amfilohije, međutim priznaje da "mu je srce suprotno govorilo".

"Moram da se ispovedim pred vama. Slobodan me pozvao da budem njegov svedok u Hagu. Izvinio sam se jer nisam mogao, iako mi je srce govorilo da treba da to ispoštujem. Svedočim danas da sam trebao i morao da kažem u Hagu da oni koji su trebali da budu suđeni, i koji će biti suđeni pred Božijim sudom i sudom istorije i pravde, oni su Miloševiću sudili a sebi presudili. A on, zajedno sa svojim bratom Borislavom, osvetlao je obraz časnoga bratstva Miloševića i zapisao ovo mesto u zlatnu knjigu sveslovensku i svečovečansku", rekao je Amfilohije na opelu. 

Borislav Milošević, brat bivšeg predsednika SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića, sahranjen je juče, po svojoj poslednoj želji, u rodnim Ljevorečkim Tuzima.
Sahrani dugogodišnjeg diplomate koji je službovao u Moskvi prisustvovali su crkveni velikodostojnici, brojni političari, predstavnici ruske vojske, Dume i Komunističke partije Rusije, među kojima bivši premijer SRJ Momir Bulatović, te šef diplomatije Živadin Jovanović. 
Poslednji komentari
  • Uragan Vreme: 02.02.2013 15:04h

    O pokojnicima sve najlepse, a svima je jasno koliko je bilo zrtava brace Dalton ( ups. porodica Milosevic ). Vladika je pomesao loncice pa bi sada da po ubrzanom postupku i na kraci rok izvrsi prekrajanje istorije. To je sramota da se svestena lica ovako ponasaju a da se niko ne zapita koga oni predstavljaju. S druge strane ako je trebalo da ide i svedoci sada se toga kasno setio jer je tada cuvao svoju straznjicu a sada ne znam ciju. Nasa crkva je veoma slabo vodjena i nazalost poznata po naknadnoj pameti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP