Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

"SKRENUO PAŽNJU"

Amfilohije: Vlast nema monopol nad sudbinom naroda

Autor: Beta | 26.04.2013 - 13:30:00h | Komentara: 1

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je danas da se on i crkva nisu umešali u državnu politiku Srbije stavovima o sporazumu o Kosovu, već da su "skrenuli pažnju" da potpisani dokument "dugoročno nije dobro rešenje".

Amfilohije je novinarima u Podgorici kazao da je crkva samo rekla da parafirani sporazum "Kosovo i Metohiju pretvara u bure baruta" i poručio vlastima u Srbiji da "jedna određena vlast u određenom trenutku nema monopol nad istinom i sudbinom jednog naroda".

amfilohije

Vladika Amfilohije | Foto: Miloš Perić

 "Bolje je na vreme skrenuti pažnju, a to radi crkva od pamtiveka...Ne vidim ja tu nekakvo mešanje u politiku. Shvatanje da određena struktura vlasti u jednom trenutku ima monopol na istinu i sudbinu naroda je davno prevaziđeno i pripada totalitarnom režimu, a mi pripadamo vremenu novih horizonata", zaključio je mitropolit Amfilohije. 

Mitropolit crnogorsko-primorski ranije je ocenio da je briselskim sporazumom vlast u Beogradu priznala Kosovo, karakterišući taj dokument kao "ponižavajući".
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče mitropolitu Amfilohiju i crkvi da povodom Kosova "neće voditi politiku Srbije".
Amfilohije je naveo da se crkva svojim stavom o sporazumu nije umešala u državne poslove, već da je "skrenula pažnju" da "rešenje nametnuto bombardovanjem 1999. godine i politikom međunarodnog faktora, nije dobro...i nije rešenje tog životnog pitanja na Balkanu, nego Kosovo i Metohiju pretvara u bure baruta u Evropi".
Poslednji komentari
  • valjevo Vreme: 26.04.2013 17:38h

    A zasto nam cenjeni vladika ne objasni sta to pokusavaju da nam, licnim primerima, pokazu "Bozji ljudi" Kacavenda, Pahomije, Peranovic i ostali?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP