Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

Amputirali mu nogu pa ga ostavili da sam ide 50 kilometara do kuće?! (VIDEO)

Autor: Glas Zapadne Srbije / Politika | 01.06.2013 - 22:07:00h | Komentara: 8

Na Hirurškom odeljenju Gradske bolnice u Čačku, 22. maja, napisana je otpusna lista za Mirka Gojkovića (60) iz Brusnika, kojem je amputirana jedna noga iznad kolena, ali je putar sa Golije ostao da leži još dva dana, čekajući sanitet koji bi ga vratio na rodnu planinu.

Pokazalo se, na njegovu žalost, da taj sanitet ne ide do kuće, nego samo do Ivanjice.

Mirko Gojković preživeo pravi pakao pokušavajući da dođe do kuće

Mirko Gojković preživeo pravi pakao pokušavajući da dođe do kuće | Foto: Glas Zapadne Srbije

– Bio sam 24. maja po podne u Devićima, gledao kako putnici na rukama iznose Mirka iz autobusa i nisam verovao očima. I niko nije verovao da je čovek posle tako teške operacije poslat kući autobusom – kaže za „Politiku” Mihailo Perišić, odbornik u SO Ivanjica.

Anji nedostaje 20.000 evra za operaciju: "Mama, obećaj da će sve biti u redu"
Ponovo se spas traži u inostranstvu: Drugari pomažu malom Filipu koji se bori protiv karcinoma Mirko Gojković se tog petka namučio i promenio čak četiri prevoza do svoje brvnare.
Iz čačanske bolnice do hitne pomoći u Ivanjici (50 kilometara) stigao je sanitetom ivanjičkog Doma zdravlja, i tu ispred zgrade čekao duže od sata hoće li ga neko prevesti u Brusnik.
Najzad su ga vozač i medicinska sestra uneli u „ladu nivu” i prevezli samo par stotina metara, do autobuske stanice u Ivanjici, gde je u 14 sati unet u minibus koji saobraća do Devića (36 kilometara), u podnožju planine.
Od Devića do njegove kuće u Brusniku ima još 13 besputnih kilometara i taj deo puta prevalio je blagodareći susedu iz sela Novici Gojkoviću, koji ga je smestio u svoju „ladu nivu” i krenuo u planinu.
Ko je i kako ovog nevoljnika ostavio da se, tek operisan i na jednoj nozi, lomata po planini?
Hirurg u čačanskoj bolnici dr Zoran Antonović, koji je operisao Gojkovića, ne može da shvati da je čovek u takvoj situaciji ostavljen na stanici u Ivanjici!

– Da sve bude još teže po njega, prilikom unošenja u autobus povređeno mu je upravo mesto gde su konci, i došlo je do krvarenja. Ozleda nije velika, saniraće se – kaže dr Antonović.
U Domu zdravlja u Ivanjici direktor je dr Milan Vasović:
– Nemam pojma o čemu se radi – rekao je taj lekar. Logično je da mi se neko, ko je naišao na problem, obrati pismeno, pa da uzmem izjave od radnika koji su nadležni. Dakle, da mi se predoči da je postojao problem, da je neko pokušao da ga reši, pa nije uspeo, i tako dalje. Niko mi nije tražio vozilo i ne znam o čemu je reč.
Dužnost je rukovodilaca Zdravstvenog centra u Čačku da utvrde da li je baš sve tako. Osiguranicima se mora jasno reći koja je to poslednja stanica do koje ide sanitetsko vozilo Doma zdravlja, kako bi narod znao da, posle toga, mora da se snalazi sam.
Poslednji komentari
  • Alisa u Zemlji Cuda Vreme: 02.06.2013 00:57h

    Nista neobicno, na zalost. Zivim u manjem gradu gde sam zaslugom nestrucnih lekara izgubila dve trudnoce, da bi mi nakon toga USMENO saopstili da oni NE UMEJU da mi pomognu da iznesem trudnocu i da se obratim u Novi Sad. Naravno, nisu (osim svog sramotnog neznanja) imali objasnjenje zasto me salju u drugi grad, pa stoga nisam imala pravo na uput. Hvala Bogu, iznela sam trecu trudnocu i rodila zdravo dete, a sad cekam jos jedno. Obe trudnoce su me "kostale" dva manja kredita (pregled u NS-u privatno je oko 7000din+putni troskovi, bar jednom mesecno). Nek' su mi deca ziva i zdrava, ali u vremenu bele kuge i takve krize, oni samo slezu ramenima, a narod treba da se snalazi. SRAMOTA!!!

  • nedjo Vreme: 02.06.2013 05:44h

    dobro dosli u srbiju!

  • Balkanac Vreme: 02.06.2013 08:30h

    To nije za ljude, volio bi vidit te iste zdrasvene radnike na njegovom mjestu.

  • Vlada Vreme: 02.06.2013 08:38h

    Ali su mu zato na odeljenju već uzeli meru za protezu ili propisali kolica,čisto da ne "propadne" šansa za keš!!!

  • sanja Vreme: 02.06.2013 10:27h

    Svakim danom me je sve vise sramota sto zivim u ovoj zemlji punoj zla ,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP