Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEUTEŠNI OTAC

Anastasijin otac: Krivične prijave protiv lekara i RFZO

Autor: 24sata.rs | 09.04.2014 - 09:44:00h | Komentara: 2

- Mnogo propusta je učinjeno u njenom lečenju, a sve je krenulo od niških lekara koji nisu mogli da uspostave dijagnozu. Dao sam sve, žao mi je što nisam mogao da je spasim - kaže Anastasijin otac Dragan Trajković.

Anastasija Trajković

Anastasija Trajković

Devetogodišnja Anastasija Trajković (9) iz Vranja, koja je bolovala od hordoma, teškog oblika tumora, preminula je juče ujutru u svom domu u Vranju, nakon što je dan ranije upala u komu, prenosi 24sata.rs

- Poslednjih dana pričala nam je da ima ružne snove. A onda pre nego što je upala u komu pitala je koliko je sati. Kada smo joj rekli da je četiri sata, rekla nam je “odlazim u svoju kućicu, tamo me čekaju drugarice”. Pozdravila se sa nama i rekla da nas voli. To su bile njene poslednje reči - priča uplakano Anastasijin otac za 24 sata.rs.


On najavljuje krivične prijave protiv svih koji su pogrešili u lečenju. Počevši od lekara koji nisu uspeli da postave pravu dijagnozu, pa do RFZO koji je odugovlačio sa slanjem Anastasije u Prag na protonsko zračenje.

- Lekari su omanuli na samom početku. U Vranju umesto da rade biopsiju, oni su je operisali. Niškim lekarima trebalo je 40 dana da nam kažu dijagnozu. Kasnije se ispostavilo da nije bila tačna. Lutali smo, a mojoj princezi je bilo sve gore. Bol je prevelik - priča Dragan Trajković.

Dragan Trajković, otac

Dragan Trajković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dete je pre godinu dana operisano u Nišu zbog polipa. Onda je utvrđeno da nije polip u pitanju već maligni tumor, zbog čega je u Beogradu izdržala četiri ciklusa hemoterapije bez potrebe. Usledila je nova dijagnoza - tumor hordon.

Nakon toga je Anastasija izdržala još četiri operacije. Izgubljeno vreme upotpunio je i RFZO, odnosno prvostepena komisija koja je odbila zahtev roditelja iako je imala sve zakonske uslove za odlazak na zračenje. Nakon pritiska javnosti, drugostepena komisija je odobrila putovanje u Češku.

Anastasija je u Pragu izdržala 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti prebačena u drugu kliniku za onkološke pacijente. Šanse za njen oporavak tada više nije bilo jer je tumor metastazirao. Po povratku, neko vreme je bila na Institutu za majku i dete, a nakon toga u bolnici u Vranju, odakle je otpuštena kući, jer je to bila i njena, ali i želja njenih roditelja.


Sahrana je zakazana za danas u 13 sati na Donjevranjskom groblju.

Poslednji komentari
  • Милан Топлица Vreme: 09.04.2014 11:23h

    Читам и сузе ми теку низ образе !

  • Sofi Vreme: 10.04.2014 00:50h

    Još jedna velika tuga i rana na mom srcu. Nadam se samo da ih tamo, gde idu svi ovi mali Anđeli, nevine naše Duše, čekaju neki bolji ljudi, neka bolja mesta. Mesta gde nema bola, ni tuge, ni suza, gde nema mraka, gde idu samo odabrani. Oni koji ostaju iza njih, neka se uvek pitaju gde će oni dospeti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP