Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVEDOČIO U SUDU

Andrej Vučić: Ujdurma protiv mog brata

Autor: Beta | 13.05.2015 - 13:03:00h | Komentara: 3

Brat premijera Andrej Vučić danas je u svojstvu svedoka saslušan u Privrednom sudu u Beogradu u kojem se, po njegovoj tužbi, vodi postupak povodom nelegalnog osnivanja firme Asomakum sa njegovom falsifikovanom ličnom kartom.

Andrej Vučić

Andrej Vučić | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Vučić je u sudnici naglasio da je situacija oko osnivanja firme Asomakum "politička ujdurma" kako bi se nanela šteta njegovom bratu premijeru Aleksandru Vučiću.
- To je politička ujdurmada bi se nanela šteta mom bratu u koju su umešani korumpirani delovi MUP-a i sudstva, a koji su u sprezi s nekim političarima - rekao je Andrej Vučić.
On je kazao da je još 2010. godine davao izjavu u Poreskoj upravi, a potom i u policiji, gde su konstatovali da je firma Asomakum "fantomska" i da je osnovana na osnovu njegove falsifikovane lične karte.
Dodao je da je pre tri godine u Privrednom sudu, kao i u Palati pravde, takođe davao iste izjave.
- Ličnu kartu nikada nisam menjao, ustupio niti izgubio, a ima više od deset razlika između moje i falsifikovane lične karte - rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, razlikuju se slika, adresa, datum važenja kao i potpis ovlašćenog lica.
- Mnogo je bilo lakše pre pet godina utvrditi istinu. Mogli su to da otkriju istog dana. Sada je mnogo teže. To je sve dobro sinhronizovana namera da se nanese šteta mom bratu - kazao je Andrej Vučić.
Suđenje će biti nastavljeno 10. jula pošto se očekuje da se dobiju spisi predmeta koji je povezan s tim slučajem, a koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu.
Vučić u tužbi navodi da je firmu osnovala nepoznata osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.
U policijskoj akciji 10. aprila uhapšeno je 11 lica osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i Asomakum.
Osumnjičeni se terete i za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.
Asomakum je prošle jeseni došao u žižu pažnje javnosti kada je predsednik Nove stranke Zoran Živković postavio premijeru Aleksandru Vučiću pitanje o toj firmi. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdio je da je ustanovljeno da je preduzeće osnovano pomoću falsifikovane lične karte, i da je zbog toga još 2011. godine uhapšena službenica Poreske uprave.
Poslednji komentari
  • Bata Niš Vreme: 13.05.2015 13:52h

    Ovaj čovek ne zna šta priča.Kako utvrđivanje istine može bilokome da škodi.Pa valjda je i njegovom interesu da se utvrdi ko mu je zloupotrebio ličnu kartu.Kakva je to ujdurma i protiv koga ako se utvrđuje da je dokument falsifikovan?Naravno,uvek može da se pita kako je dokument dospeo u ruke falsifikatora.Utvrđivanje je manje komplikovano ako je,recimo,prijavljen gubitak dokumenta.

  • Gordana Vreme: 13.05.2015 21:36h

    A ko je podizao novac sa racuna pomenute firme,falsifikator ili ovaj gospodin koji tvrdi da mu je ukraden identitet.To moze barem lako da se utvrdi

  • Ricador Vreme: 13.05.2015 23:25h

    Ja imam firmu godinama. Nemoguća misija je da na tvoju kućnu adresu neko radi a da ti ne dodje neka koverta( reklame , poreska itd..). Da je na tudju adresu ajde može. Ovako neverujem IČ.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP