Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE GA BELGIJSKE VLASTI ZBOG SUMNJE DA JE UBIO ENVERA HADRIJA 1990.

Andrija pobegao pre tri dana u Crnu Goru?

Autor: D. Ć. | 17.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Andrija Drašković (51), koga belgijske vlasti traže zbog sumnje da je ubio albanskog emigranta Envera Hadrija 1990, iz Hrvatske je pobegao pre tri dana, a sumnja se da je najverovatnije sa falsifikovanim pasošem prebegao u Crnu Goru, gde ima jake veze u vlasti i podzemlju, kaže za “Alo!” izvor iz policije.

Sumnja se  da su Draškovića u  Crnu Goru prebacili  prijatelji sa kojima je  u Italiji optužen da  je švercovao  cigarete

Sumnja se da su Draškovića u Crnu Goru prebacili prijatelji sa kojima je u Italiji optužen da je švercovao cigarete | Foto: Dušan Milenković

Zaposleni u privatnom smeštaju “Luksuzni apartman Split”, u Bračkoj ulici 13, potvrdili su da je Drašković platio račune smeštaja i otišao, a na njihovom sajtu se vidi da je Draškovićev apartman već tri dana slobodan.


- Policija ga je tražila više puta da bi mu uručila poziv za izručenje, ali pošto ga nije našla, istražni sudija je dao nalog da se 100.000 evra jemstva, koje je založio da se brani sa slobode, uplati u budžet države Hrvatske. Pošto za njim traga cela Evropa, hrvatska policija i dalje ima nalog da ga uhapsi - izjavio je za “Alo!” Damir Romac, portparol Županijskog suda u Splitu.
Draškoviću je u sudu zaplenjen srpski pasoš, ali on poseduje crnogorski i italijanski.

- Sigurno nijedan od njih nije pokazao na granici jer sve evropske policije tragaju za njim po nalogu suda u Briselu. To znači da bi bio uhapšen i u Beogradu. Sumnja se da su Draškovića, koji je radio za Državnu bezbednost, u Crnu Goru prebacili njegovi prijatelji, sa kojima je u Italiji optužen da je švercovao cigarete tokom devedesetih - kaže izvor “Alo!”.

Drašković je juče u 15.30 trebalo da bude izručen sudu u Belgiji, ali ga hrvatska policija nije zatekla u apartmanu, koji je iznajmio 2. jula. U splitskom sudu negirao je ubistvo Envera Hadrija, predsednika “Pokreta za ljudska prava”, koji je likvidiran krajem februara 1990. Tvrdio je da tada nije ni bio u Holandiji, da je bio mlad, te da nije imao pojma ko je Hadri.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP