Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VERA DRAŠKOVIĆ, MAJKA KONTROVERZNOG BIZNISMENA

„Andrija se privikava na slobodu”!

Autor: Danica Ćuruvija | 03.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

“Moj sin se polako privikava na slobodu. Jedan deo njega se već uklopio, ali šta ga sve čeka, to je pitanje vremena.

Rođendan slavi  na slobodi: Andrija  Drašković

Rođendan slavi na slobodi: Andrija Drašković | Foto: Miloš Perić

„Jedan deo njega se već
uklopio, ali šta ga sve čeka,
to je pitanje vremena“,
kaže Vera, majka Andrije
Draškovića, koji je do 17.
oktobra izdržavao kaznu
za ubistvo Surčinca
Zvonka Plećića Pleće (38)

To što on proživljava samo on zna”, izjavila je ekskluzivno za “Alo!” Vera Drašković, majka Andrije Draškovića (49), kontroverznog beogradskog biznismena i plejboja koji je 17. oktobra izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, u kojem je služio kaznu za ubistvo Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38) 11. septembra 2000.


“Pucao sam u samoodbrani”
Prema optužnici, Plećić je likvidiran nakon što je u alkoholisaom stanju prišao stolu za kojim je sedeo Drašković sa devojkom Elenom Mijatović (sada Karić) i Golubovića upitao: “Da li si ti ubio mog brata Zorana Šijana?” Plećić je potom ustao i mobilnim telefonom udario o sto, a Golubović je u njega ispalio dva hica iz pištolja CZ, dok je Drašković ispalio tri metka iz “magnuma 357”. Viši sud je u presudi ocenio da je njihova reakcija bila preterana, iako Plećićevo ponašanje nije bilo primereno. Drašković je tokom suđenja tvrdio da je pucao u samoodbrani jer je, kako je naveo, Plećić prvi potegao pištolj i pretio im smrću.
 

Majka Andrije Draškovića, koji danas puni 49 godina, kaže da nije sačekala sina na izlasku iz zatvora, ali je on došao da je obiđe u njihovom porodičnom stanu u centru Beograda.

- Nisam išla ispred zatvora. Moj sin tamo nije trebalo ni da bude. On nije Plećića ubio s namerom, nije došao u taj restoran zbog toga. Ali, to se desilo.
Teško je onim roditeljima i porodici koji su izgubili svog sina i člana, ali niko to nije hteo. Ne mogu sada da povrate svog sina, ali ne treba da se uništava ni život mog - kaže za naš list Vera Drašković.

Ona otkriva i da je njen sin u zatvoru, na košarci, povredio koleno i lakat, te da mu predstoji rehabilitacija, a možda i operacije.

- Bez obzira na to, u dobroj je kondiciji. Izdržao je svoju kaznu do samog kraja, a u zatvoru, u kojem je poslednjih meseci bio u poluotvorenom odeljenju, bio je u korektnim odnosima sa svima.
Sada ćemo malo da odahnemo, a Andriji predstoji da se prilagodi i nadoknadi propušteno - navodi majka Andrije Draškovića, koji je drugu rundu devetogodišnje kazne počeo da izdržava 26. septembra 2010. Draškovića je u zatvoru zatekla i vest o smrti oca oca Milorada, a 15 dana pre izlaska sa odsluženja kazne, dozvoljeno mu je ode na šestomesečni pomen, na beogradskom Novom groblju.

Izbegavao fotoreportere: Andrija sa suprugom Tamarom

Izbegavao fotoreportere: Andrija sa suprugom Tamarom | Foto: Miloš Perić

Došao na Džibonijev koncert

Drašković se prvi put po izlasku iz zatvora pojavio u javnosti 25. oktobra na koncertu hrvatskog pop pevača Džibonija, u beogradskom Centru “Sava”. Sa njim je u društvu bila supruga Tamara, a on je pokušao da se skloni od bliceva fotoreportera.

- Moj suprug je preminuo 21. marta ove godine, od moždanog udara, a njegova smrt je Andriju jako pogodila. Suprug ga nije mogao obilaziti godinu dana jer je bio vezan za krevet. Tražio je vikend odsustvo da bi došao na pomen - kaže Vera Drašković.

Drašković je posle izlaska iz zatvora otišao u svoju kuću na Dedinju, u kojoj živi sa suprugom Tamarom Drašković, manekenkom, ćerkom ubijenog Miše Nikšića, i njihovom petogodišnjom ćerkom.

Mesto ubistva:  „Rojal Knez“

Mesto ubistva: „Rojal Knez“ | Foto: Miloš Perić

Takođe se video i sa svojim 14-godišnjim sinom, kog ima iz braka sa Elenom Karaman Karić. Plećić je ubijen u restoranu “Rojal Knez” u Beogradu 11. septembra 2000. godine i na njega su, kako je sud utvrdio, pucali Drašković i njegov kum Aleksandar Golubović Batanko (49), koji je osuđen na osam godina zatvora, ali mu je amnestijom kazna smanjena na šest godina.

Boravi u otvorenom  delu zatvora: Aleksandar  Golubović

Boravi u otvorenom delu zatvora: Aleksandar Golubović | Foto: Nebojša Marković

Kum na slobodi u februaru
Draškovićev kum Aleksandar Golubović treba da na slobodu izađe u februaru iduće godine. On je proletos prebačen u otvoreno odeljenje zatvora u Sremskoj Mitrovici. Tokom maratonskog sudskog postupka za ubistvo Plećića, Drašković i Golubović osuđivani su dva puta, ali su te presude ukidane. Oni su najpre pravosnažno osuđeni na 11,5 i na 11 godina zatvora, a zatim, posle usvajanja zahteva saveznog tužioca za zaštitu zakonitosti, na ponovljenom suđenju na po sedam godina.
Na trećem suđenju oni su oslobođeni, jer je sud ocenio da su pucali u samoodbrani. Vrhovni sud Srbije je ukinuo i tu oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 03.11.2013 09:08h

    Siroce...e bas ste mu prikladnim textom cestitali rodjendan.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 03.11.2013 09:48h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • Zozon Vreme: 03.11.2013 15:56h

    Sad ce u 49 godina da krene posteno da radi I privredjuje ... jos jedan krokodil nazad u baru... opet ce neko nastradati u borbi za parce kolaca...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP