Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAJKA KONTROVERZNOG BEOGRADSKOG BIZNISMENA

Andrija u dugovima!

Autor: Danica Ćuruvija | 22.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Andriji Draškoviću (48), kontroverznom beogradskom biznismenu koji se trenutno nalazi iza rešetaka zatvora u Sremskoj Mitrovici, preti zaplena pokretne imovine zbog 97.500 dinara duga, koliko duguje Višem sudu u Beogradu na ime sudskih troškova u procesu za ubistvo Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38).

Andrija  Drašković

Andrija Drašković

Ovo je 13. sudska tužba za zaplenu pokretne imovine koju je Drašković dobio zbog dugova „Infostanu“ i za telefonske račune, a ukupan dug sa poslednjom tužbom iznosi 554.431 dinar. Draškovićeva majka Vera potvrdila je za „Alo!” da je policija tražila njenog sina u njegovom roditeljskom stanu u centru Beograda u vezi sa tužbom za sudske troškove i navodi da je uložila prigovor sudu.


Traže ga preko policije


Naredbom Prvog osnovnog suda, Draškoviću treba da se zapleni imovina i zbog neplaćanja dažbina u tri nekretnine u Beogradu. Njegova majka, kaže da je je Andrija prodao dve kuće, te da verovatno novi stanari ne izmiruju račune. Sud je u više navrata pokušao da uruči tužbe za izvršenje Draškoviću, pa pošto nije uspeo, od MUP-a zatražena njegova tačna adresa.

- Tražili su ga ovde iako se vrlo dobro zna gde je on. Adresu porodičnog stana smo ostavili jer sin u vreme pokretanja procesa nije imao stalnu adresu. Nikakva tužba ranije nije stizala na moju adresu, a nemam pojma ni o drugim tužbama - izjavila je Draškovićeva majka za naš list.

Ona tvrdi i da je njen sin zapao u lošu finansijsku situaciju zbog boravka u zatvoru.


- On i supruga Tamara dovedeni su do nule. Pokriveni su kreditima i hipotekama - tvrdi Vera Drašković, koja godinama nije davala izjave za medije.

Ona za naš list otkriva i da je njen sin, koji polovinom oktobra izlazi na slobodu, prebačen iz zatvorenog u poluotvoreno odeljenje, poznatije kao „Zelengora”. Inače, u poluotvoreno odeljenje osuđenik može da pređe kada odsluži dve trećine kazne i ukoliko je disciplinovan.

Zatvor u  Sremskoj  Mitrovici

Zatvor u Sremskoj Mitrovici | Foto: Aleksandar Stanković


- U istom je delu gde je bio i ranije (2001-2004), ali nema više onih bungalova. Sa trojicom je u sobi i sa svima je u korektnim odnosima. Dosta čita, trenira, jedino je nedavno povredio nogu na košarci. Sada može da izađe i u dvorište. Sve to podnosi, a bog će dati da ostane mentalno jak - kaže majka beogradskog plejboja koji je na dosluženje devetogodišnje kazne otišao u oktobru 2010.

Draškovića u zatvoru osim majke posećuje i supruga, manekenka Tamara Drašković, i njihova petogodišnja ćerka, kao i njegov 14-godišnji sin iz braka sa Elenom Karaman Karić. Vera Drašković kaže i da joj sin tuguje zbog smrti oca Milorada, koji je nedavno preminuo, a na čiju sahranu mu je bio dozvoljen dolazak.

- Nije ga video godinu dana jer je moj suprug doživeo moždani udar, bio je vezan za krevet, pa nije mogao više da ide u posete. Sin mi nije srećan, tuguje zbog smrti oca - kaže Vera Drašković, koja navodi i da njen sin neće u skorije vreme podnositi molbu za uslovni otpust.

Kum slobodnjak
 

Draškovićev kum, Aleksandar Golubović (49), koji je osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Plećića, nedavno je prebačen u otvoreno odeljenje zatvora u Sremskoj Mitrovici. Drašković i Golubović su posle maratonskog suđenja, sredinom 2011, pravosnažno osuđeni na devet, odnosno osam godina zatvora zbog ubistva Plećića 2000. godine u beogradskom restoranu „Rojal knez”. U kaznu su im uračunate četiri godine, koje su odležali prema ranijoj presudi koja je ukinuta. Drašković je trebalo da se nađe na slobodi krajem 2015, ali mu je nakona usvajanja Zakona o amnestiji, kazan smanjena za dve godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP