Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONTROVEZNI BIZNISMEN IZ BEOGRADA

Andriju izručuju Belgiji!

Autor: D. Ć. - J. P. - M. D. | 30.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Andrija Drašković (51), kontrovezni biznismen iz Beograda će najkasnije u roku od 15 dana biti izručen Belgiji, koja ga traži zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija 1990. godine, saznaje „Alo!“. Županijsko tužilaštvo u Splitu žalilo se na rešenje suda da se uz kauciju od 100.000 evra koliko bi Drašković trebao da plati da izađe na slobodu.

Andrija  Drašković

Andrija Drašković | Foto: Dušan Milenković

- Tužilaštvo smatra da ne treba prihvatiti jemstvo i da se Drašković odmah mora izručiti sudu u Briselu. O njihovoj žalbi danas ili sutra treba da odluči tročlano veće Županijskog suda u Splitu.

Ukoliko sud prihvati jemstvo, Drašković bi izručenje Belgiji mogao da sačeka u Splitu, a rok u kojem bi bio ekstradiran je nekih 10 do 15 dana. Hrvatska je članica EU i mora da poštuje naredbe o hapšenju po evropskim poternicama - rekao je juče za „Alo!“ Željko Gulišija, Draškovićev advokat, koji je ranije branio i bivšeg hrvatskog predsednika Ivu Sanadera.

Gulišija kaže da je Drašković pred sudijom negirao krivicu i da je naveo da u vreme ubistva uopšte nije ni bio u Belgiji, te da nije znao ni ko je Hadri. Drašković je smešten u zatvoru na Bilicima i u sobi je sa dva cimera.

- Uslovi u zatvori su solidni, a Drašković smireno podnosi boravak u ćeliji. Danas u posetu treba da mu dođe supruga Tamara. Draškovićeva majka Vera rekla nam je da se nije čula sa sinom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP