Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMAČKA KANCELARKA USKORO STIŽE U BEOGRAD

Angela dolazi na večeru kod Vučića!

Autor: D. Vukajlović | 22.05.2015 - 20:15:00h | Komentara: 3

Nemačka kancelarka Angela Merkel boraviće u Beogradu 7. ili 8. jula, ekskluzivno saznaje “Alo!”. Merkelova će o evropskim perspektivama i integracijama Srbije razgovarati sa predsednikom Republike i predsednikom Vlade Srbije, a kako saznajemo, predviđeno je i da se sa premijerom Aleksandrom Vučićem sastane i na radnoj večeri.

Kad će Srbi u Evropu: Merkelova i Vučić

Kad će Srbi u Evropu: Merkelova i Vučić | Foto: AP

Poseta Merkelove dogovarana je prilikom nedavnog Vučićevog boravka u Berlinu. Ono što Nemačka očekuje kako bi otpočelo otvaranje pregovaračkih poglavlja je da se Beograd i Priština dogovore o pitanju formiranja zajednice srpskih opština i njenih nadležnosti. Insistira se takođe na rešavanju problema telekomunikacija i energetike, ali je zajednica srpskih opština prioritet, saznaje “Alo!”.

Nema pomoći grešnicima


Premijer je napomenuo da neće ići u kampanju za lokalne izbore jer, kako kaže, kad je reč o SNS-u, o partijama ne govori.
- Neka narod glasa na lokalu za onoga ko je radio dobro i ko je radio loše. Lošim gradonačelnicima uopšte neću da pomažem. Toliko o tome koliko mene zanimaju partijski interesi - poručio je Vučić.

Posetu Merkelove juče je nagovestio i sam premijer Vučić kada je, odgovarajući na pitanje da li Nemačka od Srbije zahteva da smanji nivo odnosa sa Republikom Srpskom, rekao da za takav zahtev nikada nije čuo, i dodao da mi imamo zakon i Dejtonski mirovni sporazum.

- Zar vi mislite da nama neko zaista može da naredi šta da radimo? Doći će Angela Merkel pa nju pitajte - kazao je premijer, našalivši se da je „rekao nešto što nije trebalo“.
Premijer je juče komentarisao i platformu za Kosovo koju je predložio Tomislav Nikolić, rekavši da je u pitanju ozbiljan tekst o kojem će se razgovarati u državnom vrhu i da će se u javnost izaći kad se bude sagledalo koliko je realistična. Dodao je da razume Nikolića i da predsednik razume u kakvoj se situaciji nalazi Srbija.

- S jedne strane, suočava se s tim da evropska i ekonomska budućnost zavise od toga da činite neke ustupke koje ne biste činili i onda uvek dođete u situaciju da to morate da vagate i odmeravate. U tome je suština ozbiljnog bavljenja politikom i zato sam uveren da ćemo naći najbolji način - rekao je Vučić, istakavši da ništa nije Sveto pismo, osim boljeg života za građane Srbije.

- Uveren sam da EU ne želi i neće pristati na ukidanje dijaloga, iako to ne piše u tekstu, ili da svoju poziciju suzimo dotle da ne možemo na ozbiljan način da nastavimo razgovore sa kosovskim Albancima - rekao je Vučić. Odgovarajući na pitanje da li Nikolićeva platforma unosi razdor u SNS, premijer je rekao da, iako je na sebe preuzeo sve što u Srbiji niko nije hteo da uradi, on neće da se “svađa i prepire s predsednikom Nikolićem”.

- Nemam energiju za stranačke sukobe niti me to zanima, a ko god hoće, ja sam već rekao da ne mislim dugo da budem na čelu SNS-a, evo, izvolite, uradite šta treba za Srbiju - poručio je Vučić, dodajući da je siguran da će buduće generacije, sa velikim poštovanjem govoriti o sprovedenim reformama. Govoreći o predstojećem putu u SAD, Vučić je rekao da bi poseta trebalo da traje šest dana, ali da će možda ostati i kraće zbog obaveza u Srbiji.

Podrum zatrpan đubretom

Govoreći o težini situacije u zemlji, Vučić je naglasio primer dešavanja u vezi s mlekom, kada su, tvrdi, Božidar Ðelić i Bojan Pajtić napravili kriminalni dogovor, najgori mogući ugovor o SSP-u, koji “mi moramo da poštujemo, a isti ti sada samo iznose kritike”.
- Prethodnici nam nisu ništa ostavili, čak ni podrum, ali su i njega đubretom zatrpali. Zbog svega toga, mnogo mi je važnije ono što se dešava i što se radi u zemlji nego dešavanja u inostranstvu - zaključio je premijer. Pred put u Albaniju, Vučić je naglasio da je optimista i dodao da tamo ide da gradi dobre odnose.

Poslednji komentari
  • RATKO Vreme: 22.05.2015 22:13h

    E, kad ranije nije moglo silom sad moze milom! Sve je do `ljudi`.

  • RATKO Vreme: 22.05.2015 22:24h

    Boli te patka, sigurno i ne gledas pristigle komentare! Ili si umro? Javljam se dobrovoljno kao volonter.

  • Ciki Vreme: 23.05.2015 09:04h

    A jel cula za prelevmane? Hocemo u EU, nema prelevmana! narod pojma nema sta je to. Vazno je okriviti politicke protivnike.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP