Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRBIJA VRLO OZBILJNO SHVATILA INFORMACIJE O PRETNJAMA TERORISTA

Angelu zbog islamista čuvaju bolje od Putina!

Autor: Svetlana Vojinović | 04.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Posle upozorenja Nemačke svojim građanima koji rade u Srbiji da budu oprezniji u našoj zemlji zbog pretnji islamista terorističkim napadima do kraja meseca posta Ramazana, i bezbednost kancelarke Angele Merkel, koja iduće nedelje dolazi u Beograd, biće dodatno podignuta na najviši nivo. Način i mere obezbeđenja biće isti ili veći od onoga kada je dolazio Vladimir Putin, saznaje „Alo!“.

Biohemijski će biti pregledano sve što će jesti i piti u Beogradu: Angela Merkel

Biohemijski će biti pregledano sve što će jesti i piti u Beogradu: Angela Merkel | Foto: Tanjug

Naš izvor iz bezbednosnih službi objašnjava da su pripreme za njen dolazak počele i da su naše službe u svakodnevnom kontaktu sa kolegama iz Nemačke.


Ambasada upozorila


Nemačka ambasada poslala je cirkularno elektronsko pismo firmama iz ove zemlje koje posluju u Srbiji sa jasnom porukom zaposlenima da izbegavaju javne skupove, odlazak u tržne centre i na koncerte. Tačnije, savetovano im je da izbegavaju mesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

-Njena prethodinica stiže ovih dana. U bezbednost Merkelove od sletanja na beogradski aerodrom, pa sve do završetka posete i odlaska njenog aviona biće uključeno najmanje 5.000 policajaca, a još hiljadu do dve hiljade biće u pripravnosti.

Dakle, u pitanju je najviši, prvi stepen obezbeđenja, koji će zbog globalnog problema sa terorizmom biti još više podignut - priča sagovornik „Alo!“.


Za tu priliku biće angažovani pripadnici Žandarmerije, Protivterorističke jedinice (PTJ), policajci iz drugih gradova, koji će biti poslati kao ispomoć u prestonicu, ali i Vojska Srbije, naše bezbednosne službe.

Još 2.000 policajaca  u pripravnosti

Još 2.000 policajaca u pripravnosti | Foto: Dušan Milenković


-Za sada nije predviđeno da će njen avion kada uđe u vazdušni prostor Srbije obezbeđivati naša avijacija, to ćemo još razmotriti. Uoči sletanja Aerodrom „Nikola Tesla“ biće zatvoren i nakratko će biti obustavljen vazdušni saobraćaj.

Džihadisti  prete napadom  pre kraja  Ramazana

Džihadisti prete napadom pre kraja Ramazana | Foto: Profimedia

Kada bude sletela, deo njenog obezbeđenja ostaje u avionu sve vreme, dok je drugi prati u stopu zajedno sa jednim brojem srpske policije. Većina policajaca koji će obezbeđivati trasu posete biće postavljeni nekoliko sati pre njenog dolaska, a pre toga uradiće se i kontradiverzioni pregled ne samo trasom već i nad objekatima pored kojih će prolaziti i u kojima će boraviti. Pored toga, uradiće se i biohemija hrane i vode koju bude uzimala, a sve vreme u njenoj pratnji biće nekoliko vozila Hitne pomoći u kojima će se nositi krv sa njenom krvnom grupom - dodaje on.

Slične mere bezbednosti, ali ipak nešto na nižem nivou, važile su i za ranije posete vrlo važnih svetskih moćnika kao što su Hilari Klinton, Džozef Bajden, Dmitrij Medvedev - priča naš sagovornik iz bezbednosnih službi.

Večera sa Vučićem


Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće 8. i 9. jula Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, zvanično je najavio portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.
- Glavne teme biće bilateralni odnosi tri zemlje prema Nemačkoj, kao i odnosi prema Evropskoj uniji, privredne teme i energetska pitanja. Ostale teme ticaće se regionalnih pitanja, poput Konferencije o zemljama zapadnog Balkana i odnosa sa susedima - rekao je Zajbert. Merkelova će prvo posetiti Albaniju, gde će razgovarati sa premijerom i predsednikom te zemlje, a uveče će doputovati u Beograd, gde će je, uz vojne počasti, dočekati šef Vlade Aleksandar Vučić. Sa Vučićem su, prema najavama, planirani zajednički razgovori i večera, a ujutro, 9. jula, na programu Merkelove je doručak sa predstavnicima civilnog društva Srbije, a zatim i razgovor sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Poseta Bosni je treća stanica Merkelove, najavio je Zajbert. Predviđeno je da Merkelova poseti izložbu „Srebrenica 11/07/1995“ i razgovara sa „Majkama Srebrenice“.

Poslednji komentari
  • Rade Vreme: 04.07.2015 23:48h

    Smesta moramo poslati DEMARŠ Nemačkoj da se otkazuje posta Angele! Kakv je to bezobrazluk. Kome u Srbiji treba Angela?! Angelu Vatikan prvo šalje u Prištinu kod terorista: Ise Mustafe, Tačija, Haradinaja itd., koji su pod direktnoj komandi Vatikana živim Srbima vadili organe. Angeli ne smemo da dozvolimo da kroči na srpsku zemlju!

  • nedjo Vreme: 05.07.2015 02:51h

    rade ,idi bre na vasar u malu krsnu,ne pisi kojesta

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP