Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HUMANOST ZA MEDALJU!

Anonimna donatorka poklonila tri stana Dečjem selu

Autor: Tanjug | 16.12.2014 - 16:24:00h | Komentara: 0

Tri trosobna stana u novoizgradjenoj zgradi na Detelinari u Novom Sadu, koja je anonimna donatorka poklonila AP Vojvodini, da budu darivana Dečjem selu Dr Milorad Pavlović, obišao je danas predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Ključevi | Foto: Profimedia

Humani poklon | Foto: Profimedia

Ti stanovi, svaki od po 74 kvadratna metra, u kojima će živeti ukupno 16 dosadašnjih štićenika Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, predstavljaju najveću pojedinačnu donaciju toj socijalnoj ustanovi, od njenog osnivanja pre skoro četiri decenije, rekao je Pajtić.

On je napomenuo da je taj čin dobročinstva još jedan veliki doprinos u ostvarivanju projekta Kuća na pola puta, u okviru kojeg se toj deci bez roditeljskog staranja, kad postanu punoletna i napuste sistem socijalne zaštite, stvaraju uslovi da normalno žive i rade i što bolje se integrišu u društvo.

Donacija dobrotvorke, koja je želela da ostane anonimna, jeste izuzetno plemenit gest i najznačajniji je akt dobročinstva proteklih nekoliko godina u Vojvodini, istakao je Pajtić i dodao da je to donatorstvo pokazuje i visok stepen poverenja u Dečje selo i pokrajinske institucije.

Direktor Dečjeg sela Srdjan Egić je zahvalio donatorki na izuzetno vrednom poklonu i napomenuo da tradicija ustanove na čijem je čelu počiva na donatorstvu i dobročinstvu kakva su u istoriji činili Mihajlo Pupin, Marija Trandafil, Milorad Pavlović i mnogi drugi.

Egić je napomenuo da Dečje selo, u okviru programa Kuća na pola puta, ima sad ukupno jedanaest stanova u kojima boravi oko 40 mladih, koji će studirati ili biti zaposleni u nekoj firmi.

On je napomenuo da će se stanari u ova tri poklonjena stana useliti za mesec ili dva, čim stanovi budu potpuno opremljeni, uz pomoć Pokrajinske vlade.

Donatorka stanova je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, poručila da je taj dar učinjen kao uspomena na prerano preminulog sina, rodjenog i odraslog u Novom Sadu, i na pokojnog supruga koji je deo svog radnog veka proveo u tom gradu.

Poklanjam tri troiposobna stana u ovoj novogradnji, na korišćenje pitomcima SOS Dečjeg sela Dr Milorad Pavlović deci kojoj su okolnosti uskratile okrilje njihovih najmilijih, da bih bar malo ublažila njihovu nesreću i ojačala im želju da se školuju i odrastu u vredne i korisne članove društva, srećnje porodične ljude i srećne roditelje, navela je ona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP