Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR ENERGETIKE ZA ALO!:

Antić: Čuvaću šlem za sreću!

Autor: D. Ramadani - J. Jokanović | 05.12.2014 - 20:00:00h | Komentara: 4

Na svu muku koja ga je prethodnih dana zadesila zbog Majdanpeka, ministar energetike Aleksandar Antić juče je mogao da izgubi i glavu! Dok je sa radnicima bio na terenu, pokušavajući da konačno osposobi strujnu mrežu, na ministra je sa velike visine pala ogromna ledenica, i to takvom silinom da je samo pukom srećom, ali zahvaljujući i šlemu koji je imao na glavi, izbegao veću katastrofu.

Antić

Dobro sam, imam samo čvorugu: poručio Antić

- Pre svega, moram još jednom da istaknem da, i građani Majdanpeka i mi, najviše želimo da dođe taj trenutak kada će se stabilizovati snabdevanje električnom energijom. I zaista moram da istaknem da nekoliko stotina montera iz EMS-a i drugih energetskih kompanija... - rekao je Antić i onda - užas! Ledenica mu se svom silinom razbija pravo u glavu, baca mu šlem na pod, a njega u ruke čoveka pored koji pokušava da ga zaštiti svojim telom!

- Spasla ti je život - rekao je jedan od prisutnih, dok je ministru vraćao kacigu koja je pukla kao da je do stakla! Na pitanje prisutnih da li mu je dobro, ministar je onako zbunjen i u šoku samo kratko odgovorio odgovorio: „Jeste, jeste...“

Antić za „Alo!“ kaže da, osim velike čvoruge na glavi, ne oseća nikakve posledica posle udara ledenice i da nije išao kod lekara.

Aleksandar Antić

- Ovaj udarac mi nije bio toliko šok, koliko jedna baš neprijatna situacija. Šlem me je sačuvao i još razmišljam da li da ga nosim kući ili da ga čuvam u kancelariji. Sve se dobro završilo, prošao sam sa čvorugom na glavi i najnormalnije smo svi ovde nastavili radne obaveze. Daleko važniji od ove ledenice je posao koji svi zajedno moramo da uradimo u Majdanpeku - ispričao nam je Antić neposredno posle incidenta.

Antić

 
Stručnjaci za zadužena za bezbednost i zdravlje na radu podsećaju koliko je nošenje zaštitne opreme važno za zdravlje onih koji rade rizične poslove.
- Još jedna srećna okolnost u ovom incidentu sa ministrom, jeste ta što ledenica nije bila masivna, jer da je bila, postojala bi mogućnost da ministru pukne vrat i da mu život bude ugrožen - kaže za naš list spasilac i član gorske službe spasavanja Marko Radanović.

a

Šlem pukao kao tikva

 
Vid Glamočanin, stručno lice za bezbednost i zdravlje na radu, takođe smatra da zaštitne kacige mogu spasti život.

- Čoveka može da ubije i mali kamenčić ako pada sa velike visine, a kamoli veća ledenica. Zbog toga su zaštitne kacige izuzetno bitne. One mogu da puknu od sliline udarca, ali je najbitnije da ne pukne glava - kaže Glamočanin.

Baksuzna istočna Srbija

Ministar Aleksandar Antić i njegov vozač lakše su povređeni u udesu koji se dogodio pre manje od mesec dana na putu između Negotina i Zaječara. Ministrov službeni „audi“ je posle preticanja sleteo s puta pravo u kanal i stotinak metara obarao nisko rastinje pre nego što se zaustavio.
- Dobro je da smo ostali živi. Sedeo sam na prednjem sedištu, ali nisam video šta se dogodilo jer sam razgovarao telefonom - rekao je tom prilikom Antić.
Posle saobraćajne nesreće ministar je izjavio da su on i njegov vozač pukom srećom preživeli.

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 05.12.2014 21:57h

    Najozbiljniji i najkulturniji covek u SPS

  • nataly Vreme: 06.12.2014 04:15h

    Strasno je bilo....radnici su tome bili izlozeni cetiri dana.I ne samo oni,i gradjani Bora,Majdanpeka i okoline...danas je bila temperatura nesto iznad nule i led pada sa grana,sa krovova,stubova....

  • Balkanac Vreme: 06.12.2014 09:10h

    Nevjerovatno! Ovi pored njega kao se cude!?! Covijek sa sljemom na glavi, pokazuje i dokazuje ozbiljnost, a ovi pored njega (tupani) bez sljema i na istom mjestu gledaju sta se dogodilo. Niti jeda da je pogledao za gore npr ispod cega su itd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ricardo Vreme: 06.12.2014 09:47h

    Bog te je pogledao i opomenuo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP