Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR ZA ENERGETIKU

Antić: Srbija želi energetsku nezavisnost!

Autor: Tanjug | 17.06.2015 - 14:26:00h | Komentara: 0

Srbija ima nameru da ostvari energetsku nezavisnost, razvija vlastite energetske izvore, kao i da promeni snabdevanje gasom, kako bi se izbegli potencijalni problemi uzrokovani geopolitičkim dogadjajima, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić u razgovoru sa zamenikom američkog sekretara za energetiku Džonatanom Elkindom.

Aleksandar Antić

Aleksandar Antić | Foto: Marko Metlaš

Antić, koji je započeo višednevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u razgovoru sa Elkindom, predstavio je interes Srbije za energetsku diversifikaciju, ne samo u pogledu ruta snabdevanja, nego i izvora energije, saopštilo je danas resorno Ministarstvo.
Ministar Antić je dodao da Srbija unapređuje lokalne izvore energije oslanjajući se na energiju vetra i sunca, biomasu, geotermalne izvore i mini hidroelektrane.
Zamenik američkog sekretara za energetiku Džonatan Elkind podržao je nameru Srbije da diversifikuje svoje energetske izvore i naglasio spremnost SAD da Srbiji pruže maksimalnu tehničku i logističku podršku, kao i da upute timove istraživača koji bi pomogli u ostvarivanju energetskih ciljeva Srbije.
Visoki američki funkcioner preneo je ministru Antiću uveravanje da će Srbiju u najskorije vreme posetiti delegacija Ministarstva energetike SAD, koja će izraditi analizu istraživanja i eksploatacije uglja po najvišim ekološkim standardima.
Takođe, Elkind je još jednom ukazao na značaj koji SAD pridaju Srbiji kao jednoj od najznačajnijih zemalja u regionu i izrazio podršku daljim evropskim intergracijama zemlje.
Ministar Antić danas će razgovarati sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za međunarodna energetska pitanja Amosom Hokštajnom, nakon čega putuje u Denver i Feniks na razgovore sa predstavnicima kompanija Rio Tinto i Friport, navedeno je u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP