Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA OPRAŠTANJA DUGOVA

Antić: Staklari neće isključiti struju ako isplate dug

Autor: Tanjug | 27.07.2015 - 18:16:00h | Komentara: 0

Paraćinskoj fabrici stakla po svemu sudeći gas neće biti isključen jer su predstavnici te fabrike danas potpisali protokol sa "Srbijagasom" kojim su se obavezali da će najkasnije do 3. avgusta isplatiti najveći deo dugovanja, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Aleksandar  Antić

Aleksandar Antić | Foto: Vesna Lalić

On je za B92 kazao da su se takođe obavezali da će staklara do kraja jula isplatiti 150 miliona dinara duga za električnu energiju.
"Po svemu sudeći, neće im biti isključena struja, a naša odluka je čvrsta da sa tom praksom da koriste energiju, gas i struju, a da je ne plaćaju - to više ne može. Danas su potpisali protokol sa Srbijagasom kojim su se obavezali da će 31. jula ili najkasnije do 3. avgusta isplatiti najveći deo svojih obaveza, a do kraja jula i dugovanja za električnu energiju", kazao je Antić.
Ministar smatra da je "to veliki iskorak" i da su iz fabrike u Paraćinu dobijena čvrsta uveravanja da će taj dug isplatiti.
"Svesni su rizika da ukoliko to ne realizuju, ućiće u ozbiljan problem sa daljom isporukom", kazao je Antić.
Govoreći o ceni struje i poskupljenju koje se očekuje, on je kazao da je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi.
Prema njegovim rečima, u budžetu resornog ministarstva postoji račun za podršku za socijalno ugrožne kategorije i da je sedam miliona evra opredeljeno za te namene.
"Ta sredstva će biti utrošena za podršku najugroženijim sugrađanima i oni to pravo mogu da ostvare preko lokalne samoprave gde žive uzimajući u obzir broj članova domaćinstva, visinu prihoda i država će u njihovo ime plaćati određen broj kilovat sati električne energije", kazao je ministar.
On je rekao i da je u proteklih nekoliko meseci, godinu dana, dosta poboljšana disciplina što se tiče dinamike plaćanja računa za električnu energiju.
Antić je kazao da su građani uvek bili najredovnije platiše, a da je povećan i procenat naplate za privredu i kreće se na 88 procenata.
"Naplata je povećana, a građani su i dalje lideri. Na komercijalnom snabdevaju smo uveli red i imamo još manjih problema na rezervnom snabdevanju, a tu je određeni broj kompanija u procesu restruktiriranja...", kazao je Antić.
On je dodao da su zadržane sve povoljne tarife i da je u zelenoj zoni jeftinija tarifa i dalje ispod dva dinara po kilovat satu.
"To je nešto što je povoljno za građane i ako racionalno troše, mogu da koriguju svoje račune za struju", dodao je ministar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP