Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKTOR UNIVERZITETA U NIŠU O TITULI POSLANIKA SPS-A

Antić: Tončev nema doktorat
Tončev: Nisam doktor, već doktorant

Autor: S. Đorđević | 25.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Poslanik SPS-a i predsednik opštine Surdilica Novica Tončev tvrdi za „Alo!“ da je prošle godine završio doktorske studije na Građevinskom fakultetu u Nišu, ali da još nije prijavio doktorsku disertaciju, pa samim ti ni istu odbranio, što objašnjava nepostojanje njegovog doktorata u zvaničnom registru.

Prof. dr Dragan Antić

Prof. dr Dragan Antić

- Ja nisam doktor, već doktorand. Zabuna je nastala, jer je neko iz stranke prilikom prijave liste poslanika parlamentu, pored mog zvanja naveo doktor, umesto doktorand građevine. Tražio sam pre mesec dana da se to ispravi - rekao je Tončev za „Alo!“, povodom izjave rektora niškog univerziteta prof. dr Dragana Antića da Novica Tončev nije registrovan u evidenciji saglasnosti datih na odluke o odobravanju tema doktorskih disertacija na Univerzitetu u Nišu, niti je registrovan u evidenciji promovisanih doktora nauka na Univerzitetu u Nišu.

Antić nije želeo da otkrije ko je podneo zahtev za proveru podataka koji se tiču doktorata Tončeva, a koji je podnet 19. maja. Inače, interesovanje za doktorsku disertaciju Tončeva javilo se pošto je predstavljen kao doktor nauka prilikom predstavljanja narodnih poslanika u Skupštini Srbije.


Tončev, međutim, kaže da je rektor Antić upoznat sa njegovim statusom doktoranda i da mu nije jasno zašto to nije objasnio javnosti.
- Doktorske studije na Građevinskom fakultetu u Nišu upisao sam 2009. godine nakon što sam prethodno položio prijemni ispit. Položio sam 11 ispita na tim trogodišnjim studijama, koje sam završio prošle godine.

Završio doktorske  studije, ali nije  doktorirao:  Novica Tončev

Završio doktorske studije, ali nije doktorirao: Novica Tončev | Foto: RAS

Počeo sam da radim doktorsku tezu i neka ispitivanja u vezi sa zemljotresom u Kraljevu, ali sam uvideo da je slično istraživanje već urađeno u Italiji, pa sam odustao od tog posla. Sada razmišljam o novoj tezi i doktorsku disertaciju ću verovatno prijaviti opet na Građevinskom fakultetu u Nišu, ali sigurno na nekom od državnih fakulteta - istakao je Tončev, koji kaže da je Građevinski fakultet u Nišu, odsek Visokogradnje, završio 1989. godine.

Inače, u Nišu je u toku provera stečenih diploma i na Medicinskom fakultetu, na osnovu anonimne prijave u kojoj se tvrdi da je više nastavnika tog fakulteta steklo akademska zvanja suprotno pravilima.
Poslednji komentari
  • bane Vreme: 25.06.2014 08:37h

    U Surdulici ima mnogo doktora kao Gradimir Stojanovic,Lakicevic Dragan koji su izmanipulisali narod do gole koze

  • A.G. Vreme: 25.06.2014 10:33h

    Prof. Dragan Antić ubedljivo jedan od najboljih i najpostenijih profesora Niskog univerziteta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP