Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPTUŽBE NA RAČUN LIDERA URS-A

Antikorupcijska liga: Dinkić učestvovao u pranju novca!
Dinkić: To je gomila neistina, tužiću vas!

Autor: Beta | 05.12.2013 - 13:29:00h | Komentara: 2

Antikorupcijska liga Balkan saopštila je u četvrtak da poseduje dodatne dokaze koji se vode kao državna tajna, a ukazuju na učešće nekadašnjeg ministra finansija Mladjana Dinkića u pranju srpskog novca s tajnih računa na Kipru i nepravilnosti u slučaju kompanije Mobtel.

Ne štedi ni Hrvate ni Srbe: Domagoj Margetić

Domagoj Margetić | Foto: Reuters

Te dokaze Antikorucijska liga je već predočila policiji, a večeras će ih proslediti i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću.
Kako je na konferenciji za novinare kazao novinar-istraživač Domagoj Margetić, nakon što je kompanija Mobtel oduzeta porodici Karić, Mladjan Dinkić priznaje of-šor kompaniji Martina Šlafa 30 odsto udela u tom preduzeću.
Odmah posle toga, formira se kompanija Mobi63 u kojoj 30 odsto ima Šlafova of-šor kompanija, a 70 odsto Vlada Srbije. Kapital te kompanije se procenjuje na 132 miliona evra, a odmah potom Dinkić potpisuje ugovor o otkupu tih 30 odsto za pola milijarde evra.
Margetić je rekao da su svi dokazi predočeni i austrijskim istražiteljima u aferi "Hipo" i da su i oni došli do istih zaključaka.
Novac iz Srbije je preko kiparskih of-šor kompanija kroz fiktivne investicije, preko Hipo grupe, završavao u Srbiji, rekao je on. Margetić je dodao da finansijske transakcije nisu vodjene samo na taj način već i da trag vodi ka biznismenu Milanu Beku i njegovim kompanijama.
Profesor Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović rekao je da su svi dokazi predočeni predsedniku Tomislavu Nikoliću od koga je Antikorupcijska liga dobila punu podršku.

Napuštaju ga: Mlađan Dinkić

Planira da tuži Magretića: Mlađan Dinkić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

URS odbacio optužbe Magretića: To je gomila neistina!

Ujedinjeni regioni Srbije odbacili su danas optužbe koje je nevladina organizacija Antikorpucijska liga Balkana uputila na račun bivšeg ministra i lidera te stranke Mlađana Dinkića,nazivajući ih "gomilom gluposti, proizvoljnih tumačenja i neistina".


URS je u saopštenju dostavljenom medijima najavio i tužbu protiv predstavnika Lige Domagoja Margetića.


Iz URS-a tvrde da Margetić, pozivajući se na podršku savetnika predsednika Srbije Olivera Antića, ugrožava ugled i investicionI projekti Srbije.


U saopštenju se navodi da URS, kao državotvorna stranka, izuzetno poštuje instituciju predsednika Republike, zbog čega, kako navode, "mole" predsednika Srbije "da preispita svoje okruženje i dobronamernost najbližih saradnika koji, povezujući ga sa dotičnim pojedincima, narušavaju ne samo njegov ugled, već ugled države koju predstavlja".


URS je pozvao državne organe da urade svoj posao, a Antića da objasni "kakva je njegova uloga u aktivnostima i nastupima pojedinca koji je, kao što je javnosti poznato, bio Tuđmanov jurišnik 90-tih".


Oni su naveli i da je Antić, javnosti poznat kao akter "nikad okončane afere Indeks".


"Sloboda govora, kao i nezavisnost medija su zagarantovani Ustavom, ali istupanje u medijima poput onog koje je vidjeno danas, nije samo uvreda ugleda i časti jednog pojedinca, zbog kojih će biti podneta tužba protiv Domagoja Margetića, već i širenje panike u javnom životu Srbije", naveo je URS.

Poslednji komentari
  • OBRUC Vreme: 05.12.2013 16:10h

    Nije narod u panici,vec URS ovske LOPUZE,koje su na listi SNS a u Odzacima.compasion

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 05.12.2013 17:06h

    Не браним Динкић магистар Млађана. Таман посла, далеко било! Али шта овај трули рват ровари по земљи Србији. Нека иде у трулу рватску и нека тамо открива њихове криминалце. Шта се он нашао да нама истражује наше бандите. Ми ћемо без трулих рвата још боље истражите наше криминалце. Нека тај трули рват иде у трулу рватску и нека тамо чепрка по њиховом смећу. Ако сме. Доста злочина!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP