Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SNS ODNEO POBEDU U SVE TRI OPŠTINE

Apsolutna pobeda naprednjaka! (FOTO)

Autor: RTS - Ag. | 15.12.2013 - 21:39:00h | Komentara: 20

Srpska napredna stranka osvojila najviše glasova, oko 50 odsto u opštini Voždovac, 50 odsto u Odžacima i 46 odsto u Kostolcu. Prema nezvaničnim rezultatima SNS će imati apsolutnu većinu u sve tri opštine.

Pobeda Naprednjaka: Aleksandar Vučić

Pobeda Naprednjaka: Aleksandar Vučić | Foto: Dušan Milenković

Prema preliminarnim
podacima, SNS osvojila 50
odsto glasova na Voždovcu,
48 odsto u Odžacima i
46 odsto u Kostolcu

Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima koji su održani u beogradskoj opštini Voždovac, u Odžacima i Kostolcu.

OIK: SNS 49 odsto, DS 11,98 odsto, SPS 7,6

Srpska napredna stranka, prema do sada prebrojanim glasovima, osvojila je 49 odsto glasova na lokalnim izborima na beogradskoj opštini Voždovac, odnosno 34 mandata, saopštio je večeras predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

Lukić je precizirao da je prema tim rezultatima SNS osvojila 34 mandata, DS osam, koalicija oko SPS pet, SDPS četiri, koliko i D S S i naveo da prema dosadašnjim rezultatima druge stranke nisu prešle cenzus.

URS: Kandidat Srpske Nikolić pobedio u Partešu

Na ponovljenim izborima u

opštini Parteš, na Kosovu, u trci za predsednika te opštine pobedio je kandidat Građanske inicijative "Srpska" i član Izvršnog odbora Ujedinjenih regiona Srbije Dragan Nikolić, saopštio je večeras URS.

Nikolić je pobedio i u drugom krugu glasanja, 1. decembra ove godine, ali su izbori danas ponovljeni na tri biračka mesta zbog utvrdjenih neregularnosti.

Nikolić je za agenciju Beta izjavio da su izbori protekli bez incidenata i uz odziv birača koji je bio veći od 60 odsto, a da je on dobio 126 glasova više od protivkandidata iz Samostalne liberalne stranke Nenada Cvetkovića.

Na birališta na Voždovcu izašlo je 36 odsto upisanih birača.

U Kostolcu i na Voždovcu glasanje je prošlo bez nepravilnosti, dok je na biračkim mestima u mesnim zajednicama Bački Gračac i Bogojevo u opštini Odžaci ranije danas intervenisala policija zbog tuče.

Na izborima na Voždovcu učestvovalo je 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.

Sin Danilo uz Vučića!

Proslavi u štabu naprednjaka sinoć su prisustvovali brojni stranački funkcioneri i saradnici, među kojima i Siniša Mali, predsednik Privremenog veća Beograda, sekretar tog tela Goran Vesić, šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić, ministar Aleksandar Vulin, a Vučić je došao u pratnji sina Danila.
 

Stefanović: Veličanstvena pobeda, vreme za vanredne izbore

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je ta stranka na beogradskoj opštini Voždovac postigla rezultat koji je bliži 60 odsto osvojenih glasova, nego 50 posto, te da je možda pravo vreme da se ide na vanredne parlamentarne izbore.
To je, kako je rekao, njegov lični stav, koji će predložiti i predsedniku stranke Aleksandru Vučiću, a građani su, dodao je, glasanjem pokazali da daju podršku politici koju su vodili SNS i njen lider.
- Zahvaljujemo Voždovcanima na sjajnoj i veličanstvenoj pobedi kojom su pokazali da poštuju rad SNS - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u opštinskom odboru stranke na Voždovcu.

Ima razloga za slavlje: Nebojša Stefanović

Ima razloga za slavlje: Nebojša Stefanović | Foto: Dušan Milenković

On je kazao da je to podrška svemu što je SNS uradila da bi Srbija postala bolja zemlja i društvo, kao i onome što je uradila u borbi protiv kriminala i korupcije.

- To je odgovor za sve koji su napadali Aleksandra Vučića i SNS, svi mogući tajkuni i kriminalci, ovo je pobeda običnih ljudi - rekao je Stefanović.

Vučić: Sami imamo više glasova nego ostali zajedno
Povodom pobede SNS-s na današnjim lokalnim izborima, ider naprednjaka Aleksandar Vučić nije moga o da sakrije zadovoljstvo:
- Mi sami imamo više glasova nego svi ostali zajedno u te tri opštine - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u opštinskom odboru SNS na Voždovcu, zahvalivši građanima te opštine na poverenju koje su ukazali Srpskoj naprednoj stranci. Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS-a ocenio je posle pobede da je pravi trenutak za vanredne parlamentarne izbore.
- Poštujem stav Nebojše Stefanovića, a da li ću to predložiti ili ne... Pa ostavite mi vremena. Srbija ima važnijih poslova od izbora. Ipak, sada su priče o legitimitetu svima jasne. Mi ćemo ove nedelje imati i Predsedništvo stranke i tu će moći da se vidi ko je prikupio dovoljno za kandidaturu za stranačke izbore - poručio je lider SNS-a. Vanredne izbore je prethodnih dana podržao i predsednik IO naprednjaka Radomir Nikolić, dok je funkcioner te stranke Goran Knežević zatražio raspisivanje pokrajinskih izbora.
 

Mandati na Voždovcu
SNS 34
DS 8
SPS 5
DSS 4
SDPS 4

Prema njegovim rečima, na Voždovcu su cenzus prešli još DS, SPS, DSS, SDP i LDP, ali su neke stranke na ivici cenzusa i rezultati sa nekoliko biračkih mesta mogu da utiču na konačan bilans.

Demokratska stranka u Odžacima osvojila je 17,81 odsto glasova, a SPS oko 12 odsto glasova. Najveća izlaznost zabeležena je upravo u toj opštini, gde je izašlo 63 odsto birača.

Na birališta na Voždovcu izašlo je 36 odsto, a u Kostolcu 58 odsto upisanih birača.

Prema nezvaničnim rezultatima SNS će imati apsolutnu većinu u sve tri opštine.

Kostolac: SNS 11, SPS pet, a DS dva mandata

U Kostolcu najviše mandata osvojila je Srpska napredna stranka 11, a slede Socijalistička partija Srbije sa pet i Demokratska stranka sa dva mandata.

Predsednik opštinske izborne komisije Milojko Lalić rekao je agenciiji Beta da je na izborima za Skupštinu opštine Kostolac glasalo 6.806 građana od nešto više od 11.000 građana s pravom glasa.

- Srpska napredna stranka osvojila je 45,41 odsto glasova ili 11 mandata, Socijalistička partija Srbije 22,18 odsto ili pet mandata, a Demokratska stranka 12 odsto ili dva mandata - rekao je on.

Cenzus su još prešli Ujedinjeni regioni Srbije koji su dobili 9,54 odsto glasova i pripadaju im dva mandata i Liberalno demokratska partija sa 7,23 odsto glasova i jednim mandatom, rekao je predsednik opštinske izborne komisije.

Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a osim građana Kostolca glasali su i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

 

Ljajić najveće  iznenađenje! 


Možda najveće iznenađenje priredila je Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića koja je samostalnim učešćem na lokalnim izborima na Voždovcu osvojila oko šest odsto glasova. Socijalisti nisu zadovoljni svojim učinkom, a šef gradskog odbora SPS Aleksandar Antić čestitao je koalicionim partnerima na “rezultatu za respekt”. Ispod cenzusa su ostali LDP i Beogradska inicijativa sa URS-om.


Demokrate (ne)zadovoljne


Lider DS-a Dragan Đilas ocenio je sinoć da nije zadovoljan rezultatima stranke na izborima u Voždovcu, ali da očekuje pobedu na izborima za Skupštinu Beograda u martu, a kao razlog za neuspeh naveo je loše izborne uslove. Njegov zamenik i predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić smatra da je na svim budućim izborima u Srbiji potrebno obezbediti međunarodne posmatrače. On je odgovorio i na zahteve naprednjaka za vanredne pokrajinske izbore, rečima: „Ti izbori nisu u njihovim rukama“.

URS: Osvojili smo 9,5 odsto glasova u Kostolcu

Ujedinjeni regioni Srbije su na lokalnim izborima u Opštini Kostolac osvojili 9,5 odsto glasova, saopštili su večeras iz te stranke.

- URS je na izbore u Kostolcu izašao samostalno i osvojio više glasova nego na prethodnim izborima u toj opštini. Predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije ponovo su dobili poverenje građana da učestvuju u radu lokalne vlasti za koju se nadamo da će biti konstituisana u vrlo kratkom periodu što je u interesu budućnosti ove opštine - navodi se u saopštenju.

Ta stranka navodi da je izlaznost na današnjim izborima bila oko 60
odsto.

SNS samostalno u Odžacima

U Odžacima se biralo 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a pravo glasa imalo je 27.000 birača.

Srpska napredna stranka (SNS) je apsolutni pobednik lokalnih izbora u Odžacima i samostalno će formirati vlast u ovoj opštini, rekao je večeras predsednik novosadskog gradskog odbora SNS, Danor Zobenica.
On je, obraćajući se pristalicama stranke ispred Izbornog štaba SNS-a u Odžacima, rekao da je, prema do sada prebrojanim glasovima, ta stranka definitivno stekla mogućnost samostalnog formiranja vlasti, a da je jedino neizvesno da li će osvojiti više od 50 ili sasvim blizu 50 procenata glasova.
On je pozvao pristalice SNS na strpljenje, istakavši da će, kako je rekao, i ta dilema vrlo brzo biti rešena.
Odmah po njegovom obraćanju pristalicama naprednjaka, počelo je slavlje u centru Odžaka, simpatizeri te stranke igraju kolo uz živu muziku, a svakog trenutka pristižu automobili sa stranačkim zastavama.

Voždovac: SDPS najprijatnije iznenađenje na Voždovcu
Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) osvojila je 6,06 odsto glasova i obezbedila ulazak u Skupštinu opštine Voždovac, saopštio je izborni štab te stranke.

- Ostvarili smo ovakav rezultat bez teških reči i velikih obećanja u kampanji i mislim da smo najveće iznenađenje ovih izbora - rekao je Lajić.

Poslednji komentari
  • Boza Vreme: 15.12.2013 21:58h

    BRAVO!!!

  • beogradjanin Vreme: 15.12.2013 22:31h

    e sada najtezi deo posla, naci vredne i nekorumpirane ljude strucnjake svog posla i postaviti na prava mesta

  • mili Vreme: 15.12.2013 22:45h

    BAS SU SE USRECILI DOBICE PAKETICE ZA NOVU GODINU DONOSI IH DEDA MRAZ

  • marko Vreme: 15.12.2013 22:50h

    svaka cast na pobedi. pravo je vreme za vanredne republicke i ostale izbore.

  • Brankica Tosic Vreme: 15.12.2013 23:11h

    Da, oni ce imati sve to je tacno ,pitam se sta ce ovi imati sto su za njih glasali.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP