Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AL ABAR PREDSTAVIO VUČIĆU PROJEKAT „BEOGRAD NA VODI“

Arapi grade hotele i operu

Autor: | 19.01.2014 - 08:15:00h | Komentara: 6

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, prisustvovao je juče prezentaciji projekta „Beograd na vodi“, koji mu je predstavio Muhamed al Abar, direktor novoosnovane kompanije „Eagle Hills“. Promociji su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, predsednik privremenog veća Beograda Siniša Mali i drugi članovi Vlade Republike Srbije, saopšteno je iz kompanije „Eagle Hills“.

Investitor iz Emirata spreman je  da u projekat „Beograd na vodi“ investira više od tri milijarde dolara

Investitor iz Emirata spreman je da u projekat „Beograd na vodi“ investira više od tri milijarde dolara | Foto: FoNet

Muhamed al Abar je vlasnik kompanije „Emaar Properties“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je podigla najvišu zgradu na svetu - Burdž al Arab. Investitor iz Emirata spreman je da u projekat „Beograd na vodi“ investira više od tri milijarde dolara.


Vučić je u petak najavio da će Al Abar njemu i njegovom timu predstaviti plan za savski amfiteatar, gde bi trebalo da gradi apartmane, hotele, molove, operu.

Prvi potpredsednik Vlade je istakao da bi realizacija projekta “Beograd na vodi”, uz rast auto-industrije i poljoprivrede, značila siguran izlazak Srbije iz krize.

- Ako uspemo, a daćemo sve od sebe (da realizujemo projekat „Beograd na vodi“), a uspećemo jer lestvicu postavljamo visoko, potpuno sam siguran da će to značiti izlazak iz krize građevinske industrije, a sa ovakvim rastom u auto-industriji i poljoprivredi to znači siguran izlazak naše zemlje iz krize - rekao je Vučić gostujući na Televiziji „Kopernikus“.

Prema najavama medija, tim Al Abara zadržaće se u Beogradu desetak dana. „Eagle Hills“, kompanija sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, fokusira se na velike projekte u oblasti nekretnina na međunarodnim tržištima. Kompanija je saopštila da počinje sa radom na projektu „Beograd na vodi“ i gradi centar svetske klase za Srbiju. Kako je saopšteno iz te kompanije, projekat će se graditi zahvaljujući jakim bilateralnim odnosima između UAE i Srbije, posebno nakon nedavne posete princa prestolonaslednika, šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana.
Poslednji komentari
  • Jasna Simonovic Vreme: 19.01.2014 10:08h

    Meni nije jasno šta to znači osnivanje nove kompanije? Ko je vlasnik te kompanije..ko otplaćuje tri miljarde dolara? Koji pšrofit i koji deo vlasništva ostaje u vlasništvu Srbije?

  • Petraš Vreme: 19.01.2014 10:16h

    Ovo je tragedija pa ljudi prodaju sve da prežive a ovi nas zadužuju još više i kome treba grad na vodi ? Izbori uskoro stara priča ............bliži se kraj

  • Neša Vreme: 19.01.2014 10:31h

    Lepo,lepo... Al Najaha, Al Usrah, Al Nabih... blago nama!

  • Milka Vreme: 19.01.2014 13:16h

    Nije Burdz al Arab,najveca zgrada na svetu,vec Burdz Kalifa,preko 830m.

  • Dusan Vreme: 19.01.2014 14:05h

    Do juce je bilo gde su te investicije danas kad dolazi tri milijarde dolaza navalja, sta ce biti sutra.Ja kazem napred reformator

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP