Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTVORENA IZLOŽBA

Arhitektura Sočija
u Ruskom domu!

Autor: D. Ć. | 01.02.2014 - 08:49:00h | Komentara: 0

U Ruskom domu, u organizaciji Udruženja Sinteze samostalnih stvaralaca Srbije i Ruskog doma u Beogradu, otvorena je izložba "Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014.

  • Arhitektura Sočija u ruskom domu / Foto: Saša Pavlović | Foto:
  • Arhitektura Sočija u ruskom domu / Foto: Saša Pavlović | Foto:
  • Arhitektura Sočija u ruskom domu / Foto: Saša Pavlović | Foto:
  • Arhitektura Sočija u ruskom domu / Foto: Saša Pavlović | Foto:
Izožba traje do 4. februara, a otvorio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin. Na manifestaciji su prisustvovale zvanice iz kulturnog i javnog života kao i ruska delegacija čiji će se rad predstaviti tokom programa do 4. februara.

Prema rečima Dragane Stevanović iz Udruženja "Sinteze", izložba ima za cilj predstavljanje u Srbiji nedovoljno poznate arhitekture Sočija, kako kulturnog nasleđa tako i novog ruha Grada.

- Realizacijom ove izložbe želimo da prikažemo rezultate truda ruske države, olimpijskog grada Sočija i ruskih i srpskih učesnika u oblasti arhitekture i građevinarstva, tokom pripreme XXII Zimskih olimpijskih igara - izjavila je Stevanovićeva.

Izložbu je podržalo i preduzeće "Classic Style Furniture" koja se bavi proizvodnjom nameštaja od punog prirodnog drveta.

Arhitektura Sočija u ruskom domu

Dragana Petrović (levo) PR preduzeća "Classic Style Furniture".

- Izuzetno smo počastvovani prisustvom na ovoj manifestaciji. Podržavanjem izložbe "Arhtektura Sočija" želimo da pokažemo interesovanje za unapređenje poslovnih odnosa Srbije i Rusije. Obzirom da smo relativno mladi na srpskom tržištu, cilj nam je da uz dobru strategiju uspostavimo tradicionalan i snažan napredak u našem poslovanju i na taj način doprinesemo ekonomskom prospiritetu. Ujedno, našim prisustvom želimo da utičemo i na produbljivanju kulturne saradnje Srbije i Rusije i da tako ojačamo odnos dve zemlje i povećamo interes za što uspešniju saradnju. U skladu sa našom strategijom i planovima, a cilju kontinuiteta saradnje, vrlo rado ćemo se odazivati rusko-srpskim poslovnim susretima - izjavila je Dragana Petrović, PR preduezća "Classic Style Furniture".

Zamenica generalnog direktora "Classic Style Furniture" preduzeća Željka Gutić izjavila je da je u toku 2014. u planu povećanje kapaciteta proizvodnje i samim tim uvećanje izvoza za Rusiju i druge zemlje. Takođe je dodala da će u toku 2014. cilj biti i razvijanje društveno odgovornih projekata.

- Na taj način naša kompanija doprinosi ekonomskom razvoju i ujedno poboljšava život svojih zaposlenih, njihovih porodica, zajednice i društva u celini, istakla je Željka Gutić.

Izložba traje do 4. febraura
Izložba Arhitektura Sočija, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:
1. Arhrazrez 2012/2013. (arhitektura Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)


2. Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)


3. Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)


4. Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora).


Posetioci izložbe moći če da vide rezultat srpskih i ruskih arhitekata i građevinara tokom pripreme ZOI. Izložba će trajati do 4. februara 2014. godine. Radno vreme Ruskog doma je radnim danima od 9 do 18 časova i vikendom od 14 do 18 časova. Ulaz slobodan.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP