Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠEŠELJ O SUSRETU S ŽELJKOM RAŽNATOVIĆEM

„Arkane, još nikoga nisam ubio, ali ti ćeš biti prvi!“

Autor: D. R. | 13.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, tokom svedočenja na suđenju Goranu Hadžiću prošle nedelje u Hagu otkrio je i detalje sukoba sa Željkom Ražnatovićem Arkanom koji je mogao rezultirati i krvoprolićem.

Hvali se svojom  hrabrošću: Šešelj

Hvali se svojom hrabrošću: Šešelj | Foto: AP

- Svi navijači Fudbalskog kluba Crvena zvezda 1990. godine pristupili su Srpskom četničkom pokretu i negde u oktobru iste godine Arkan je preko posrednika tražio da se sretne sa mnom - započeo je svoje izlaganje Šešelj. Da bi, kako kaže, izbegao da ga ubiju na nekom skrovitom mestu, Šešelj je insistirao da do susreta dođe u restoranu „Ruski car“, u centru Beograda.


Arkan je prihvatio i na sastanak došao sa izvesnim Šucom, koji je bio posrednik između njih dvojice. Pomenuti Šuca je inače bivši član Srpskog četničkog pokreta, koji je u međuvremenu prešao kod Arkana i bio je komandant Srpske dobrovoljačke garde.

- Ja tebe cenim kao čoveka i kao političara. Mene politika ne interesuje, ali ja ne dam Zvezdu i ne dam „delije“ i zato tražim od tebe da se okaneš „delija“ - bio je ljubazan Arkan na samom početku razgovora.

„Ubio sam mnoge“:  Ražnatović

„Ubio sam mnoge“: Ražnatović | Foto: Profimedia


Šešelj je na to odgovorio da su „delije“ same prišle Srpskom četničkom pokretu i da Arkan to ne može da promeni. Ta izjava je prilično razljutila Arkana, nakon čega je otvoreno zapretio Šešelju.
- Vodi računa šta radiš. Ja sam već mnogo ljudi ubio, a ti nisi nikoga - bio je oštar Arkan.
- Tačno je da još nikoga nisam ubio, ali ti ćeš biti prvi - odgovorio mu je Šešelj na pretnju.

- Arkan je, naravno, bio naoružan, imao sam i ja neki pištolj u džepu, „browning 7,65“. Pitanje je kako bi to izgledalo da je došlo do obračuna. Ja verovatno nisam imao šansi, ali sam mu pokazao zube - prisetio se Šešelj, ali i pohvalio kako je samo on smeo da se suprotstavi Arkanu.

- Ja sam jedan jedini čovek u Srbiji koji je bio u stanju da se javno, direktno i otvoreno sukobi s Arkanom. Niko drugi nije smeo, uključujući i samog Miloševića. Toliko je Arkan bio opasan - završio je Šešelj svoje izlaganje pred haškim sudijom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP