Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE

Arkanov sin mora da vrati tri miliona dinara!

Autor: D. Ćuruvija | 06.04.2013 - 18:58:00h | Komentara: 4

Mihajlo Ražnatović (38), najstariji sin ubijenog Željka Ražnatovića Arkana (48), mora da vrati skoro tri miliona dinara sa kamatama Komercijalnoj banci na ime kredita koji je uzeo još pre 11 godina, saznaje „Alo!”.

Prvi osnovni sud u Beogradu je naredio da Arkanov prvenac mora da plati i troškove sedmogodišnjeg sudskog spora u iznosu od 674.777 dinara kada presuda postane pravosnažna.

Mihajlo Ražnatović

Mihajlo Ražnatović | Foto: Miloš Rafailović

- Presudom koju je doneo Prvi osnovni sud u Beogradu, tuženi Mihajlo Ražnatović se obavezuje da Komercijalnoj banci plati 2.962.747 dinara sa kamatama. Banka je potraživala 3.101.000 dinara, ali je sud odbio sumu od 138.000 dinara - kaže za „Alo!” sudija Gordana Vuković, portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Pošto je Mihajlo pre nekoliko godina napustio zemlju, sud mu je odredio privremenog zastupnika, koji je umesto njega primio tužbu. Ova presuda nije pravosnažna, a Arkanov sin i banka imaju pravo žalbe. Zbog višemilionskog duga, sudski pozivi su mu stizali kod njegove maćehe, pevačice Svetlane Cece Ražnatović (39), jer je kao adresu, u vreme podizanja kredita, naveo njenu vilu u ulici Ljutice Bogdana 3, na Dedinju.

Svetlana Ceca Ražnatović

Svetlana Ceca Ražnatović | Foto: FoNet

Igra hokej u Švedskoj
Prema saznanjima “Alo!”, Mihajlo je sada angažovan u jednom hokejaškom klubu u Švedskoj. Pre desetak godina uspešno je igrao hokej kao profesionalac u Švedskoj, a pre nekoliko godina, dobio je angažman u Španiji u trofejnom klubu Barselona. Za Barselonu je igrao pod svojim švedskim imenom i prezimenom Mikael, koje mu je po rođenju dala majka Agneta. Jedno vreme je bio u vrhu pažnje švedskih medija, što zbog toga što je bio jedan od najboljih strelaca u tamošnjoj vrlo jakoj hokejaškoj ligi, ali i zbog tekstova u štampi koji su ga vezivali za ratni period njegovog oca Željka Ražnatovića Arkana i njegove „Tigrove“.

Mihajlo Ražnatović je uzeo kredit od 1.093.646 dinara 2002. godine zbog kupovine automobila, s rokom otplate od 60 meseci. Kako nije izmirivao obaveze, Komercijalna banka je 27. avgusta 2005. tražila raskid ugovora i vraćanje glavnog duga sa kamatom. Pošto Mihajlo Ražnatović to nije uradio, Komercijalna banka je 31. decembra 2007. podnela tužbu protiv njega zbog duga.

Mihajlo je, kako je ranije izjavljivao, na petogodišnji kredit kupio „pežo 307”. Banka je prvobitno od Arkanovog sina tražila 1.689.426 dinara sa kamatom, ali se taj dug u međuvremenu duplirao. Nakon finansijskog veštačenja 1. juna 2010, naređeno je da Ražnatović banci isplati 3.259.671 dinar. Pošto tokom postupka sud nijednom nije uspeo da uruči tužbu jer je Ražnatović nepoznat na adresi koju je ostavio, a nije dolazio na suđenja, njemu je 10. jula 2008. određen advokat po službenoj dužnosti.
Mihajlo je Arkanov sin iz braka sa Šveđankom Agnetom, a u Srbiju je došao da živi početkom 1992. Bio je oženjen Šveđankom, sa kojom je dobio ćerkicu Mikaelu, koja je na njegovo insistiranje, kako je govorio, rođena u Beogradu.

Sudski pozivi stizali na Cecinu adresu

Sudski pozivi stizali na Cecinu adresu | Foto: FoNet

Jedno vreme je držao i japanski suši bar u centru Beograda, a napisao je i memoare „Sin tigra”. Medijske stupce je punio i zbog veze sa makedonskom pevačicom Karolinom Gočevom. U međuvremenu je napustio zemlju i vratio se u rodnu Švedsku, u Geteborg. Mihajlo nije ranije hteo da govori o sudskom sporu, ističući da ne daje izjave za medije.
Poslednji komentari
  • Lena Vreme: 06.04.2013 20:25h

    Kakva divna familija, sve lopov do lopova.

  • Asem Vreme: 06.04.2013 20:51h

    Nek bude po pravdi zemaljskoj ai Bozijoj:Nemam veze sa ovim deckom ,ali bih se sudskom overom obavezao da isplatim ovaj dug kad svi politicari i "biznismeni" vrate kredite i pare koji su uzeli od recimo Agrobanke i Razvojne banke Vojvdine.Npr.Zekstra Mihailo sine kuliraj.Pa da lio znate kolikom je lopina uzelo stambene kredite od npr Narodne Banke i sad ga ne vraca .pun mi .urac pravde u ovoj zemlji

  • boba Vreme: 06.04.2013 21:12h

    LOPOV,sta ocekivati od njega

  • nedjo Vreme: 07.04.2013 05:06h

    uzece zajam od macehe,mada i ona u dugovima i pod kreditom...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP