Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MANIJAK IZ SALCBURGA POZNAT PO NASILJU I ISPADIMA

Atentator na Vučića hteo da ubije i svoju ženu!

Autor: Svetlana Vojinović | 27.03.2015 - 20:00:00h | Komentara: 4

Protiv predsednika fantomske organizacije „Crna ruka Srbija“ Gorana Kerkeza, koji je juče saslušan u Salcburgu zbog pretnji smrću upućenih premijeru Aleksandru Vučiću, podneta je krivična prijava za pokušaj ubistva! Njega je policiji za ovo krivično delo prijavila supruga, otkriva „Alo!“.

Gorana Kerkeza supruga prijavila austrijskoj policiji zbog fizičkog napada

Gorana Kerkeza supruga prijavila austrijskoj policiji zbog fizičkog napada

Naš izvor iz austrijske policije tvrdi da Kerkez već ima krivični dosije u toj zemlji.
- Njegova supruga je protiv njega podnela krivičnu prijavu za pokušaj ubistva i nasilje u porodici. U prijavi je navela da je Kerkez fizički nasrnuo na nju i da je tom prilikom pokušao da je ubije. Inače, on je policiji u Salcburgu, gde živi, poznat po nasilju i ispadima, a dešavalo se i da policija interveniše. Što se tiče pretnji upućenih srpskom premijeru, protiv njega je podneta krivična prijava na osnovu člana 107 krivičnog zakonika Austrije, koji podrazumeva krivično delo opasne pretnje, za koje je zaprećena kazna zatvora od nekoliko godina. On je juče saslušan, ali u interesu istrage ne možemo da iznosimo više detalja - priča sagovornik „Alo!“ iz MUP-a Austrije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Vučić: Sramota me i da pričam o takvima


Na pitanje brinu li ga pretnje smrću i kako se povodom toga oseća, Vučić je kratko odgovorio: - Osećam se odlično.
On je dodao da ga je o takvima koji te pretnje upućuju sramota i da priča, a da o tome koliko su hrabri kad nisu iza kompjutera govore njihove izjave date istražnim organima.

Da je austrijska policija pokrenula istragu u vezi sa pretnjama smrću Aleksandru Vučiću na Fejsbuku, potvrdio je juče i sam Kerkez.
– Beograd je intervenisao odmah posle mog poslednjeg vređanja (Aleksandra) Vučića i (Nebojše) Stefanovića u roku od jednog sata.

Već sam dao izjavu policiji. Objasnio sam da sporni post nisam postavio na svoj profil, već na Počučin, s namerom da ljudima skrenem pažnju da je žrtva srpske BIA koja želi njegovo izručenje Srbiji - napisao je Kerkez na svom Fejsbuk profilu.

On kaže da ne zna da li će doći do suđenja protiv njega, ali da namerava da „osramoti“ premijera Vučića i austrijsko pravosuđe tvrdeći da mu se u toj zemlji krše osnovna ljudska prava. Naveo je i da mu policija nije dala kopiju izjave koju je juče dao, iako je na to imao pravo.


„Crna ruka Srbija“ prethodno je na svom Fejsbuk profilu napisala da organizuje „javni lov“ na premijera Vučića, koji je, kako se navodi - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini uhapšen 17. marta.

Goran Kerkez rođen je 1971. u Banjaluci, a tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije otišao je u Austriju, gde je 2002. dobio državljanstvo.

Kerkez: Možda će podići optužnicu!


U izjavi za „Alo!“, Kerkez je juče po podne potvrdio da je saslušan.
- Ne znam odakle vam moj mobilni telefon?! Neću ništa da komentarišem sa saslušanja, osim da sam dao izjavu. Možda podignu i optužnicu protiv mene. Tačno je da je pre toga moja bivša supruga podnela krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, ali ne bih o tome... Neću nju da mešam u sve ovo - kazao je Kerkez. Na pitanje kako može da se predstavlja kao veliki Srbin i da brani srpstvo kada je usred rata otišao u inostranstvo, on je ovako reagovao:
- Do kraja 1993. sam bio u Banjaluci, a posle sam bio dobrovoljac... Znao sam da ćete to da me pitate! Ma neću više da pričam sa novinarima iz Srbije, ništa vam ne verujem - odgovorio je vidno nervozni Kerkez.

Poslednji komentari
  • ANON Vreme: 27.03.2015 20:17h

    Inace Kerkez je staro srbsko prezime.

  • stana Vreme: 28.03.2015 07:09h

    Zasto se od opasnih zaraza ne kontrolise ispravnost vode u bunarima na koje su gradjani primorani u sredinama gde nema vodovoda nego sanitarna inspekcija kaze da nije nadlezna

  • sneska Vreme: 28.03.2015 11:50h

    Bila sam prisutna kada se sve ovo desavalo....Dr Paravina je potpuno u pravu...dekubit je prljava rana i ide posle obrade cistih rana..I nije cekao tri sata...pozdrav divnoj doktorici...

  • Sejla Vreme: 28.03.2015 12:08h

    A sta hoce. Vise prava imaju psi nego mi ljudi.Ne smijem ulicom hodat.IL IH EUTANIZIRAJTE ILI IH UDOMITE LP

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP