Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOSTA IM SRBA

Austrija nas ne želi u EU!

Autor: FoNet | 08.10.2012 - 21:52:00h | Komentara: 2

Prema danas objavljenim rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, Austrijanci smatraju da bi Hrvatska trebalo da bude poslednja država koja će postati punopravna članica Evropske unije. Čak 61 odsto Austrijanaca ne želi Srbiju da vidi u EU.

Protiv ulaska Albanije u EU je 68 odsto Austrijanaca, a podržava ga samo 15 odsto, dok Kosovo u Uniji ne bi želelo da vidi 66 odsto ispitanija.

Austraija

Ko je stigao do Beča, stigao je... | Foto: AP

Na trećem mestu na listi nepoželjnih je Turska, protiv čijeg ulaska u evropsku porodicu je 65 odsto Austrijanaca, naspram 17 odsto onih koji bi to podržali.
Sledi Srbija, protiv čijeg učlanjenja u Evropsku uniju je 61 odsto Austrijanaca, a ulazak naše zemlje u Uniju podržalo bi 19 odsto ispitanih u anketi Austrijskog društva za evropsku politiku.
Tek nešto bolje su prošli naši susedi Bosna i Hercegovina (58 odsto protiv, 22 odsto za), Makedonija (55 - 20) i Crna Gora 55 - 21).
U anketi je najbolje prošao Island, ali ni ulazak te države nije dobio većinsku podršku Austrijanaca, jer je za bilo 33, a protiv 37 odsto ispitanih.
Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 09.10.2012 00:11h

    Pa, dobro su upoznali i Srbe, i Siptare i Bosance, s obzirom da ih ima ko pleve u Becu, sire svoj prostakluk a sve to u nase ime!Najbolje bi bilo da ih sve istraju iz Austrije!

  • hromi daba Vreme: 09.10.2012 20:21h

    Nema sto nismo uradili kako bi se dodvorili evropskoj uniji, a onda sledi samar od austrijanaca. Oni nas ne zele u svom drustvu i to su pokazali u anketama. Samo 18 % ih podrzava nas ulazak u uniju, a ostli kategoricki tvrde kako su hrvati ti koji bi trebali biti poslednji primljeni u uniju. Sada je ocito da Tadic nije dovoljno unizio Srbiju, da se nije dovoljno izvinjavao, a vreme ce pokazati dali uopste treba da budemo u EU !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP