Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVOR PREMIJERU

Autori teksta o Stefanovićevom doktoratu: Nejasno šta je glupost

Autor: b92 | 03.06.2014 - 18:34:00h | Komentara: 5

Autori teksta o doktorskom radu ministra policije, povodom izjave premijera da je njihovo obrazloženje "glupost", kažu da je nejasno šta je to "glupo" u tekstu.

Autori teksta objavljenog na sajtu "Peščanik" navode da je jedini argument koji je predsednik Vlade Aleksandar Vučić izneo kao potvrdu toga da je njihovo obrazloženje "najgluplje" jeste da je on završio državni Pravni fakultet sa najvišim ocenama, te da stoga zna nešto iz te oblasti. Autori kažu da i dalje ostaje nejasno šta je konkretno u tekstu "glupo".

Doktorat na analizi

Doktorat na analizi | Foto: freeimages.com

 "Imajući u vidu da je diploma državnog Pravnog jedini adut premijera, vredno je pomenuti da je jedan od autora teksta, Uglješa Grušić, završio isti fakultet sa najvišim ocenama (prosek 9,9) i da je bio asistent na tom fakultetu pre nego što je otišao u London, na doktorske studije, na Londonsku školu ekomije", navodi se u pisanoj izjavi za B92 i dodaje da biografije ostalih autora takođe govore same za sebe.

Trojica autora teksta objavljenog na sajtu "Peščanik", kažu da su analizirali celu disertaciju ministra Stefanovića, od prve do poslednje strane i da njihova "detaljna analiza pokazuje da doktorat ministra Nebojše Stefanovića obiluje plagijatima i ostalim nepravilnostima".
Vučić je rekao da niko ne zna na osnovu čega su autori teksta zaključili da je Stefanovićev rad plagijat i istakao da bi tu ocenu trebalo da da stručna javnost.
Ministar Stefanović je juče odbacio optužbe i rekao da je Komisija na Megatrendu najpozitivnije ocenila njegov rad, dok je rektor Megatrenda Mića Jovanović rekao da je u pitanju autentično naučno delo i najavio mogućnost krivičnih prijava protiv autora teksta na "Peščaniku".
Istovremeno, MUP je pokrenuo postupak zbog hakerskog napada na sajt "Peščanika", koji urednici portala dovode u vezu sa objavljivanje teksta o doktorskom radu ministra Stefanovića. 
Poslednji komentari
  • smrtnik Vreme: 03.06.2014 19:02h

    Mlloooogo smo neka lazovska nacija??? Cak podkradamo i u nauci???

  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 03.06.2014 19:32h

    Негде осамдесетих година прошлог века, др Војислав Шешељ написао је књигу о фалсификованом докторату неког Миљуша, који је био председник неке друштвно политичке организације. Др Шешељ је приказао шта је све украо овај лик од Кардеља. Пази ти то само: Кардељ, који има само основну школу, писао је научне радове, које онда неко од Кардеља основца крао и то приказивао као научни рад. А ни Кардељ то није писао, неко му је други писао, а он се потписивао као аутор. Значи, најпре је Кардељ украо од некога интелектуалну својину, а онда је Миљуш украо интелектуалну својину од Кардеља, односно од творца дела, које је Кардељ само потписао као да је његово. Јесте да је то иронија, али је истина, тако је то било. Миљуш је опстао са титулом доктор некаквих наука, а др Шешељ је због свог научног рада о крађи интелектуалне својине, завршио у КП Дому Зеница. Миљуш се сада парадира по београдским научним круговима, а др Шешељ је у Шевенингену.

  • Anja Vreme: 03.06.2014 20:39h

    E pa dosta mi je i Pescanika i B92, aman vise, zasto ti isti nisu ispitali i druge doktorate, a ne samo g.Stefanovica.

  • BobanJ. Vreme: 04.06.2014 02:16h

    Pa naravno da je glupost kad nisu dali ni jedan konkretan dokaz da je nesto plagijat a nazovu to plagijatom.

  • marko Vreme: 04.06.2014 07:07h

    A zašto taj Peščanik ne ispita diplomu od našeg dičnog Predsednika Tome? Ako može Toma ,a zašto ne bi mogli i ostali SNS diplomci? Možda je kompletna vlast samo dobar falsifikat.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP