Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NE ŽELE DA RIZIKUJU

Avio kompanije odbile
da voze Tijanu u Hjuston!

Autor: Tanjug | 08.04.2013 - 17:13:00h | Komentara: 5

Stigla informacija da komercijalne agencije neće da je vode, zbog velikog rizika, tako da sigurno neće ići u Hjuston komercijalnim letom tek treba da se organizuje prevoz sa nekom specijalizovanom kompanijom za prevoz složenih medicinskih slučajeva, rekao je prof. Košutić

Na korak do operacije: Tijana Ognjanović

Avio kompanije odbile da je prevezu do Hjustona: Tijana Ognjanović

Ni jedna komercijalna avio kompanija nije pristala da preveze osmogodišnju Tijanu Ognjanović do Hjustona na transplantaciju srca, zbog velikog rizika, tako da roditelji traže specijalizovanu avio kompanija koja bi je prevezla do Amerike.

Prof. Jovan Košutić, kardiolog u Institutu za majku i dete, koji Tijanu leči od 2007. godine kada je uspostavljena dijagnoze bolesti, rekao je da će se u narednih dan- dva znati kada će devojčica krenuti na lečenje u Ameriku i da se nadaju daće to biti do kraja nedelje.
"Danas je stigla informacija da komercijalne agencije neće da je vode, zbog velikog rizika, tako da sigurno neće ići u Hjuston komercijalnim letom. Tek treba da se organizuje prevoz sa nekom specijalizovanom kompanijom za prevoz složenih medicinskih slučajeva", rekao je prof. Košutić.
On je objasnio da let kojim će Tijana biti prevezena u Hjuston mora da se organizuje pod posebnim uslovima i u njenoj pratnji biće i dva lekara iz Srbije.
Prof. Košutić je naglasio da je devojčica sada u stabilnom stanju, ali da je generalno gledano za nju let u Hjuston rizičan.
Kako su objavili mediji, u humanitarnoj akciji, u koju su se uključile mnogobrojne javne ličnosti, ali i građani, prikupljeno je dovoljno novca za lečenje osmogodišnje Tijane Ognjanović koja boluje od restriktivne kardiomiopatije i neophodna joj je hitna transplantacija srca.
Republički fond za zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove odlaska naših pacijenata na transplntacije srca u inostranstvo, tako da su roditelji male Tijane bili prinuđeni da novac obzbede sami. Intervencija je prvo trebalo da se uradi u AKH bolnici u Beču, gde bi koštala oko 200.000 evra, ali se zdravstveno stanje male Tijane pogoršalo, tako da su roditeljima u ovoj bolnici rekli da ne mogu staviti na listu čekanja i obaviti transplantaciju, jer su šanse da preživi operaciju u ovom centru svega dva posto.
Jedina šansa za ovu devojčicu ostala je klinika u Hjustonu, koja ima iskustva sa ovako teškim pacijentima, gde su roditeljima prvo tražili 1.015.000 dolara, da bi posle intervencija i pritisaka sa raznih strana taj iznos bio smanjen za 30 odsto, na 710.000 dolara.
Poslednji komentari
  • ceca Vreme: 08.04.2013 21:50h

    mitrovicu daj avion

  • jaca Vreme: 08.04.2013 23:31h

    Neka ponude Mitrovic ili Ivanovic svoje avione ako mogu da lete do Hjustona!

  • Silva Vreme: 09.04.2013 08:32h

    More imala li premijer ili predsednik muda???? Ima da naredi jatu jedan let i to direktan, alo, da je nekom od njih pozlilo, odleteli bi istog momenta!! Sramota, cela bivsa Jugoslavija se ujedinila da pomogne, a sad se nateze oko transporta. Neka bar u tom slucaju i Vlada nesto preduzem!!!

  • Anja Vreme: 09.04.2013 09:46h

    Ma nek se gone svi! Kakvi su ovo ljudi bre!? Zar ovo posle svega!? E pa imaju da je vode! To dete mora da zivi!

  • MamaNS Vreme: 09.04.2013 14:43h

    Biće organizovan specijalni ambulantni let za Tijanu. Mobilni operateri, dajte jedan humanitarni broj da pomognemo maloj Ljubici Adamić kojoj je, takođe, potrebna transplantacija srca, ali obaviće se u Beču i košta oko 80.000 evra.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP