Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG PLJUSKA PRIZEMLJENI AVIONI NA BEOGRADSKOM AERODROMU

Avioni ne lete kad pada kiša?!

Autor: R. B. | 24.05.2015 - 07:41:00h | Komentara: 2

Težak incident dogodio se juče ujutru na Aerodromu „Nikola Tesla“, koji je na tri sata zakovao za pistu sve avione! Pala je kiša! I to ne obična, već ona po kojoj ne sme da se tankuje gorivo u rezervoare letelica! Valjda varniči? Šta li?

Avion / Foto: Profimedia

Avion / Foto: Profimedia

 
Putnici na letu za Švedsku prvo su ceo sat sedeli u avionu i čekali, pa su ih izbacili na terminal, a onda su ih vratili u avion, koji se, verovali ili ne, tada pokvario! „Majstor“ ih je đuture provozao do aviomehaničara da poprave kvar. Među putnicima je bio i dr Goran Radosavljević, potpredsednik Socijaldemokratske stranke i docent na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), koji je krenuo u Tromse, u Norveškoj. U avionu je bio od 5.20, a poleteo je tek nekoliko sati kasnije. Putem svog Tviter naloga javljao je kako se incident razvijao.
- Avion ne poleće jer zbog kiše ne mogu da sipaju gorivo. Ludilo! Aerodrom da kupi kišobrane i gumene čizme radnicima koji ga sipaju, a ne da čekamo da stane kiša - tvitovao je dr Radosavljević, a kasnije je dodao: „Pilot upravo saopštava da ne zna kada će početi tankovanje. A kiša je stala.“
- Stiglo gorivo! Možda i poletimo uskoro! Još je ostalo da iskoči Brus Vilis sa scenom iz „Umri muški“... Razmišljam da predložim pilotu da uzme kanticu, pa na BS „Zmaj“. Da je krenuo pre sat, dosad bismo poleteli - napisao je Radosavljević, ali je ubrzo dodao: „Pilot upravo saopštava da točenje goriva još nije krenulo. Nadam se da je ovo neka skrivena kamera.“
- A evo i najnovije vesti: posle dva i po sata sedenja u avionu, idemo napolje. Samo da ne moramo da poguramo avion! Ovde je sve i počelo pre tri sata - piše on i objavljuje fotku sa terminala. Kako prenosi, opet su ih nakon nekog vremena vratili u avion.
- E, na zdravlje! Pokvario se avion! I sad je majstor avion pun putnika odvezao u tehniku na popravku. Neko je izgubio kaiš u avionu, a stjuardesa pokušava da sazna čiji je. Majko mila, pa ovo ni montipajtonovci ne bi smislili. Pored mene sedi čovek od dva i po metara i od nervoze bukvalno lomi sedište ispred sebe - izveštavao je on.
Srećom, na kraju su ipak odleteli, a Radosavljević je pratiocima poručio: „Ako se ne javim, uključite CNN“. Posle dva sata, na svu sreću, javio se iz Švedske, gde je sleteo i gde ga je čekao avion za Norvešku.

Zvanično saopštenje

Negde oko 11 sati pre podne, juče su sa Aerodroma saopštili da se letovi iz Beograda sa Aerodroma „Nikola Tesla“ koji su kasnili zbog loših vremenskih uslova ponovo odvijaju prema redu letenja.
- Tokom olujnog nevremena, vazduhoplovi se ne smeju snabdevati gorivom. Kako su se vremenski uslovi u međuvremenu stabilizovali, avioni su od 8.55 počeli da saobraćaju iz Beograda prema redu letenja - objasnili su oni.

Poslednji komentari
  • Grozni ja! Vreme: 24.05.2015 08:23h

    Samo da mi je znati ko je "pametnjakovic" koji je pisao ovaj tekst a da nije proverio zasto je doslo do toga?Prvenstveno nije kisa zabranila avionima da polete vec grmljavina i gromovi koji se javljaju u blizini aerodroma(6km) i u tim uslovima je zabranjeno tankovanje goriva i guranje aviona jer covek koji je u kontaktu sa kapetanom vazduhoplova ima odlicne predispozicije da bude sprzen ukoliko grom udari u avion!E sad mi nije jasno kako pojedinci postaju "novinari" a da na prvu loptu napisu neku glupost a da se pre toga dobrano ne raspitaju sta,kako,zasto?U krajnjem slucaju ima telefon pa okrene Aerodrom Nikola Tesla i proveri informaciju pre nego sto je pusti u etar,tom logikom mogao je da napise bilo kakvu glupost,a da ljudi poveruju u to jer se oni vode logikom da je covek prvo proverio sve cinjenice pa sastavio ovaj teks!

  • crni vuk Vreme: 24.05.2015 09:09h

    Koja avio kompanija, Etihad ili ?...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP