Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEŠTANI IM NE DAJU MIRA

Azilanti dobili hranu i vodu!

Autor: RTS / Beta | 29.11.2013 - 13:59:00h | Komentara: 0

Tražiocima azila u selu Vračeviću kod Lajkovca dopremljene kasno sinoć hrana i voda. Meštani juče blokirali sve prilazne puteve, pa azilantima nije mogla biti doneta hrana. Tražioci azila biće smešteni u hotel "Obrenovac" i objekte u opštinama Sjenica i Tutin.

azilanti

Meštani azilantima ne daju mira | Foto: Oliver Bunić

Hrana i voda dopremljene su kasno sinoć tražiocima azila u selu Vračeviću kod Lajkovca, potvrđeno je RTS-u.

Njih oko stotinu je iz Bogovađe useljeno u dve privatne kuće u tom selu, ali su juče nezadovoljni meštani blokirali sve prilazne puteve, pa azilantima nije mogla biti dopremljena hrana.
Tražioci azila, odlukom Vlade Srbije, biće smešteni u hotel "Obrenovac" i objekte u opštinama Sjenica i Tutin.
Krizni štab Opštine Sjenica odlučio je da prihvati oko sto azilanata i smesti ih u hotel. Predsednik Opštine Šemsudin Kučević kaže da u Tutinu azilanti mogu da borave u zgradi jedne škole i zgradi fabrike "Jelak". Očekuju dolazak nadležnih, koji će te objekte pogledati.
Uz jake snage obezbeđenja u sredu uveče azilanti iz Avganistana, Pakistana i drugih država, ali i azilanti iz centra u Bogovađi, smešteni su u hotel "Obrenovac".
Istovremeno, meštani Vračevića odlučni su da na blokadama ostanu sve dok se njihovi zahtevi ne reše, a najavljuju i šire proteste od nedelje, očekujući podršku meštana susednih sela.
Meštani, takođe, zahtevaju da se na proleće centar za azilante u Bogovađi preuredi u dečje odmaralište, što mu je prethodno i bila namena.
Izvršni direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, Radoš Đurović osudio je ponašanje pojedinaca iz mesne zajednice Vračević i pozvao državu da pomogne azilantima.

U roku od sedam radnih dana svi azilanti koje su u dve privatne kuće i na otvorenom u Vračevićima i Bogovađi, biće premešteni na lokacije koje je odredila Vlada, zaključeno je danas na sastanku državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimira Božovića i predstavnika Opštine Lajkovac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP