Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMESARIJAT ZA IZBEGLICE PORUČIO RAZJARENIM MEŠTANIMA BOGOVAĐE:

Azilanti ostaju u prihvatilištu u Vračeviću!

Autor: Ekipa Alo! | 09.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Prihvatilište za azilante u selu Vračević, kod Bogovađe, neće biti zatvoreno zbog velikog priliva izbeglih iz 25 zemalja Azije i Afrike, rekao je juče Ivan Gorginov, pomoćnik republičkog komesara za izbeglice.

Imaju dom za sada: Azilanti u domu Stojkovića

Imaju dom za sada: Azilanti u domu Stojkovića

On je potvrdio da je oko 85 azilanata iz Vračevića, u sredu i četvrtak, autobusima otišlo u centar u Banji Koviljači, ali je uz novopridošle u kući braće Stojković, koji jedini u selu izdaju smeštaj azilantima, ostalo njih 35.
“Uz ovih 35, u Bogovađi je 215 azilanata, iako je kapacitet tog centra 150, dok ih je u Banji Koviljači optimalan broj oko 90, koliko iznosi kapacitet tog centra”, kaže Gorginov.

On očekuje da će se na sastancima sa čelnicima lokalne smouprave u Lajkovcu i sa predstavnicima Saveta mesne zajednice u Vračeviću naći rešenje za novonastalu situaciju posle protestnog skupa meštana održanog prošle subote.

“Ne može mesna zajednica postavljati uslove državi Srbiji”, poručio je Gorginov i dodao kako je kamenovanje kuće Stojkovića već nanelo neprocenjivu političku štetu Srbiji na putu ka Evropskoj uniji (EU). Meštani Vračevića iz zaseoka Bogatić, gde se nalazi dom braće Stojković u kom su smešteni azilanti, ne prave probleme. Protestovali su Vračevčani iz drugog dela sela, gde su prodavnica i osnovna škola.
Azilantima je u pomenutom smeštaju obezbeđena TV sala sa satelitskim programom, kao i nekoliko računara sa brzim internetom i skajp kamerama. Na taj način mladići, stari od 15 do 25 godina, iz Avganistana, Maroka, Somalije, Malija, Somalije i drugih afričkih i azijskih zemalja održavaju kontakte sa svojim porodicama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP