Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NISU IMALI KROV NAD GLAVOM

Azilanti zbog promrzlina u bolnici!

Autor: Tanjug | 28.01.2014 - 15:44:00h | Komentara: 1

Tri osobe su juče primljene u valjevsku bolnicu zbog promrzlina, visoke temperature i tuberkuloze. Komesarijat za izbeglice i migracije i policija tokom noći i jutra organizovale akciju tokom koje su zbrinule 150 azilanata koji su bili na otvorenom.

Azilanti

Azilanti  / Ilustracija | Foto: FoNet

U valjevskoj bolnici su zbog promrzlina, visoke temperature i tuberkuloze smeštena trojica azilanata iz Eritreje i Somalije.

"Tri osobe su juče, od 14 do 22 sata primljene u bolnicu i sve su medicinske zbrinute", rekla je Tanjugu portpraol te medicinske ustanove Kristina Parametić.
Ona je dodala da je jedna osoba ima promrzline stopala i šaka, da je kod druge osobe utvrđeno da boluje od tuberkulotze, dok je treća osoba smeštena na infektivnom odelenju sa viskom temperaturom.
Prema njenim rečima, sve tri osobe govore engleski, a lekarima su dvojica od njih preneli da su iz Eritreje dok je jedna osoba rekla da je iz Somalije.
Parametić je navela i da, po saznanjima kojima raspolažu u valjevskoj bolnici te tri osobe nisu bile smeštene u Centru za azil u Bogovađi.
U međuvremenu, Komesarijat za izbeglice i migracije i policija su tokom noći i jutra organizovale akciju tokom koje su zbrinule oko 150 azilanata koji su bili na otvorenom, izjavio je predstavnik tog komesarijata Vladimir Cucić.
On je rekao Tanjugu i da su, posle opsežne akcije pronađene verovatno sve osobe koje su noć sa niskim temperaturama provodile na otvorenom, kao i da pretpostavlja da ih više nema po šumama i poljima.
Cucić je naveo i da su neki od njih smešteni u centre za azil i druge objekte u Bogovađi, Obrenovcu, Tutinu i Sjenici a da su oni koji nisu imali regiulisani status azilanata prebačeni u prihvatilište u Padinsku skelu radi utvrđivanja indentiteta.
Upozorio je i da su kapaciteti za smeštaj azilanata gotovo prepuni i da je ostalo možda još dvedesetak mesta za urgentni smeštaj, ukoliko bude potrebe za tim izbeglica iz uglavnom afričkih i azijskih zemalja.
Poslednji komentari
  • Violeta Vreme: 28.01.2014 17:29h

    Jadni ovi ljudi a bedni nasi koji demonstriraju protiv njih! Ima li sta strasnije nego se smrzavati??? Sreca da su ih primili u bolnice a za ostale nasli smestaj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP