Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POBEDIO ŠAPIĆA

Babić novi predsednik VSS!

Autor: FoNet | 18.09.2013 - 17:35:00h | Komentara: 7

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić izabran je danas za predsednika Vaterpolo saveza Srbije.

zoran babić

Zoran Babić | Foto: Screenshot "Youtube"

Babić je na izbornoj skupštini Saveza osvojio 36, dok je njegov protivkandidat, bivši vaterpolista Aleksandar Šapić dobio šest glasova.

"Zahvalan sam vaterpolo klubovima Radnički i Taš 2000, koji su me predložili za predsednika VŠ, kao i Zvezdi, Partizanu, Vojvodini, Bečeju, kao i mnogim drugima, koji su se u proteklih sedam dana opredelili za mene", poručio je Babić.
On je najavio da će se zalagati da vaterpolo konačno dobije status nacionalnog sporta.
"Smatram da Srbija u okviru nacionalne strategije za razvoj sporta treba da odredi sportove od nacionalnog značaja, i da u njih ulaže", istakao je Babić.
Babić je poručio da upravo mnogi sjajni rezultati sa proteklih takmičenja, predstavljaju činjenice o tome koliko vaterpolo zaslužuje status nacionalnog sporta.
"Moj program će se sprovoditi kroz tri oblasti, a to su finansisjska konsolidacija VŠ, strateški ciljevi i marketinško pozicioniranje našeg sporta", naglasio je Babić.
Protivkandidat Aleksandar Šapić, poručio je da je razočaran naglom promenom odluke VK Partiazan da za predsednika VŠ izabere Babića.
"Način na koji je VK Partizan pre dva dana podržao gospodina Babića, a pre sedam dana kandidovao mene, velika je sramota i poniženje za takav klub i njegove legende", ukazao je Šapić.
On smatra da ovakvi izbori za predsednika Saveza mogu biti pogubni za sve dalje izbore u budućnosti.
"Oni koji dođu na vlast se zavlače čak i u lokalne vaterpolo klubove, a to je onda veoma teško ukinuti u svim sledećim garniturama", smatra Šapić.
On je napomenuo da i on u suštini podržava kandidaturu Babića, jer prema njegovim rečima nije dugo bio u kontaktu sa vaterpolom.
"Gospodinu Babiću će se neka vrata lakše otvoriti nego meni, to je i on rekao, ali ja sam od vaterpola puno dobio i uvek ću mu pomoći, ako mogu", poručio je Šapić.
Poslednji komentari
  • Srba Vreme: 18.09.2013 18:13h

    BRUKA I SRAMOTA!!!!! NA ŽALOST I SNS POKAZUJE DA NEMA NAMERU DA BUDE IŠTA BOLJI OD ONIH KOJE JE KRITIKOVAO. SPORT NAM PROPADA ZBOG POLITIKE.NEKA SVAKO RADI ONO ŠTO NAJBOLJE ZNA. PA NIJE VALJDA DA IMA IMA LJUDI KOJI SU ISTOVREMENO SPREMNI ZA SVE, I DA SU TO BAŠ POLITIČARI. JASNO JE DA I OVI NISU IMUNI NA NOVAC. BRUKA!!!!!!!

  • Jone Vreme: 18.09.2013 20:23h

    Šteta, izabrali čoveka a nisu proverili ni da li zna da pliva.

  • Boban Jankovic Vreme: 18.09.2013 20:52h

    U pravo vreme je dosla promena, g.Babic je odgovoran covek.

  • neko iz mase Vreme: 19.09.2013 00:24h

    Kakve veze ima dipl. maš. ing sa vaterpolom, daj bože da ovaj uopšte ume da pliva. Toliko o poštenju SNS, Vučića i ostalih "naprednjaka". Vučić i SNS pričaju jedno ali rade sve suprotno od onoga što pričaju. Ovo što radi SNS je vredjanje inteligencije svakoga ko razmišlja svojom a ne Vučićevom glavom

  • Teodora Vreme: 19.09.2013 00:58h

    Pravi vaterpolista! Ovaj ima veze sa vaterpolom koliko i moj pokojni deda. Čudi me da kandidat nije bio vučić. Prošao bi glatko. Ali, ima mesta u fudbalu, umesto Karadžića. SNS zauzima sport. Opkoljava nas i sa te strane "sportskim stručnjacima". Iz plejade svojih vrlih članova, sposobnih za sve i svašta, mogli bi da daju pevača i pesmu za Evrosong,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP