Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEĐUSOBNE OPTUŽBE

Babić: Unajmili ste redare penzionere
Mirkov: Policija snosi odgovornost

Autor: Blic | 22.10.2014 - 10:48:00h | Komentara: 0

Da li je za incident sa utakmice Srbija - Albanija odgovorna policija ili Fudbalski saveza Srbije (FSS), pitanje je koje je sinoć izazvalo oštru polemiku šefa poslaničkog kluba SNS-a u Skupštini Srbije, Zorana Babića i komesara za bezbednost FSS, generala Milivoja Mirkova.

Utakmica Srbija - Albanija Foto: Screenshot youtube

Utakmica Srbija - Albanija / Foto: Screenshot youtube

I dok Babić prvi poručuje da je FSS “krivac”, jer je na spornoj utakmici angažovao redare penzionere, Mirkov odgovara da je čitav problem predočio policiji, ali da oni nisu poslali “adekvatnije osoblje” kako bi sprečili eventualne incidente.
Babić je, u emisiji Upitnik na Radio televiziji Srbije, gde su obojica gostovali, ocenio da je odgovornost za incident na organizatorima, odnosno rukovodstvu FSS.
- Bio sam na utakmici i osećao sam se odvratno, jer je nacionalno dostojanstvo bilo pogaženo - rekao je Babić dodajući da je velika većina navijača došla da mirno gleda utakmicu.

„Reći ću na sastanku  u ambasadi da  srpsku javnost  zanima gde ćemo  ručati“: Zoran Babić

Zoran Babić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Mirkov je na to odgovorio da je obezbeđenje utakmice pripremano u saradnji s MUP-om, i da su se “od prvog dana radile zajedničke procene”.

Upitan kako je moguće da navijač upadne uživo u TV prenos, a na utakmicu je ušao sa VIP propusnicom FSS, Mirkov kaže da ministar policije Nebojša Stefanović nije imao adekvatnu informaciju.

Milivoj Mirkov

Milivoje Mirkov

 
- Rečeno je da je to lice ušlo s propusnicom, ali imate saopštenje ministarstva u kojem se navodi da je ušao sa ulaznicom koju mu je dao prijatelj. Ministar nije imao dobru informaciju kada je izdao prvo saopštenje - rekao je Mirkov.
Ministar policije u svakoj državi ima jako dobre informacije, odgovorio je Babić, podvukavši da se ministar ne informiše “po kafanama, nego iz činjenica”.
- Neozbiljno je da kažete da ministar nema informaciju. Čovek koji je ušao je priznao da je dobio kartu na osnovu rođačkih veza, jer mu je otac bio u FSS. Ovo je potpisano saznanje, da je tako dobio propusnicu za VIP ložu - rekao je Babić na RTS-u.

Vučiću pederu | Foto: Screenshot Zoutube

 Igor Mikić uleće u kadar u direktnom prenosu | Foto: Screenshot Zoutube

 
On je rekao da su kao redari na utakmici angažovani penzioneri, što je, kako kaže, takođe, propust FSS.

- Fudbalski savez je dužan da organizuje obezbeđenje i da održava red na sportskim tribinama. Ko je odgovoran što ste angažovali penzionere samo da bi neko dobio dnevnicu? Imate redarsku službu kojoj ste stavili prsluke i ispunili ste formu, ali niste ništa uradili - kazao je Babić.

Upitan da li zbog tih dešavanja, i ako UEFA presudi da je Srbija ta koja snosi najveću odgovornost, razmišlja da podnese ostavku, Mirkov odgovara da je ostavka najlakša, ali ne rešava probleme.

- Najlakše je podneti ostavku, ali šta to rešava. Pogledajte čega sve ima na derbiju. Nemojte menjati tezu - rekao je Mirkov.

Utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo je prekinuta kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa albanskom zastavom.

Stefan Mitrović

Stefan Mitrović

Taj incident nije bio jedini, već je u direktnom prenosu jedan od navijača vređao premijera Aleksandra Vučić. Policija je kasnije ustanovila da je reč o Igoru Mikiću, kojeg je i privela, a koji je, preko bliskih veza, od FSS dobio kartu za VIP ložu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP