Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROMENE U KABINETU BRATISLAVA PETKOVIĆA

Bahati sekretar leti iz ministarstva

Autor: R. Kantar - A. Medaković | 27.03.2013 - 23:34:00h | Komentara: 10

Bratislav Petković, ministar kulture i informisanja, odlučio je da smeni državnog sekretara Miroslava Tasića nakon njegovog žestokog obračuna sa vozačem prvog čoveka srpske kulutre, o čemu je „Alo!“ ekskluzivno pisao.

Zaposleni  su mu se  često žalili  na sekretara:  Bratislav Petković

Zaposleni su mu se često žalili na sekretara: Bratislav Petković | Foto: FoNet

Naime, kako saznajemo, nedavni sukob Tasića sa vozačem bila je samo kap koja je Petkoviću prelila čašu jer je državni sekretar, navodno, poznat po konstantnim izgredima i bahatom ponašanju prema kolegama na poslu.


Drug član
 

Miroslav Tasić je, prema podacima sa sajta ministarstva, 17 godina bio član Upravnog odbora Etnografskog muzeja u Beogradu, član Nadzornog odbora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, član UO Muzeja automobila, sekretar odbora Alijanse Jugoslavija-Francuska, član UO Društva prijatelja Francuske, osnivač NVO „Serbia nostra“, član direktorijuma Fondacije Njegovog kraljevskog visočanstva Aleksandra Drugog, kao i član Evropskog društva za kulturu u Veneciji.

Tasića nije spaslo ni višegodišnje poznanstvo sa ministrom, ni činjenica da je član Upravnog odbora Muzeja automobila, inače privatne Petkovićeve zbirke starih vozila. Ministar je zbog Tasićevog nekolegijalnog ponašanja često trpeo prigovore zaposlenih u ministarstvu, a kako „Alo!“ nezvanično saznaje, državni sekretar nije baš najbolje komunicirao ni sa zaposlenima u Etnografskom muzeju, gde je skoro dve decenije radio kao sekretar.

- Petkoviću cela situacija sa Tasićem smeta do te mere da mu nije ponudio čak ni niže rangirano radno mesto u okviru ministarstva. Umesto dosadašnjeg angažmana, njemu je ponuđeno da prihvati mesto direktora Etnografskog muzeja, ali Tasić to za sad nije prihvatio jer ne želi da “odleti” iz ministarstva - navodi naš sagovornik blizak Petkovićevom kabinetu.

Iako je Tasićeva smena samo stvar trenutka jer je odluka o tome već donesena, on do dobijanja rešenja još uvek radi kao državni sekretar ministarstva.
To su nam juče potvrdili i u ministarstvu.

Nude mu mesto  direktora  Etnografskog muzeja, ali on odbija: Miroslav Tasić

Nude mu mesto direktora Etnografskog muzeja, ali on odbija: Miroslav Tasić | Foto: Mitar Mitrović


- Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Miroslav Tasić nije smenjen - bio je kratak odgovor na pitanje koje smo im juče u vezi sa njegovim odlaskom sa te funkcije postavili.

Podsetimo, državni sekretar Miroslav Tasić je pre desetak dana fizički nasrnuo na vozača ministra Petkovića jer ga je ovaj zamolio da ukloni svoje privatno vozilo sa parkinga ministarstva. Skandal je izbio samo desetak minuta pre dolaska Dragice Nikolić, supruge predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koja je imala zakazan obilazak Istorijskog muzeja Srbije, koji se nalazi u neposrednoj blizini ministarstva.

Zabranjeno mu da ide na sednice


Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, ministar Petković je čak zabranio državnom sekretaru Tasiću da do zvanične smene odlazi na sednice vlade ili Skupštine Srbije. Ipak, sekretar Tasić je, prema našim izvorima iz Ministarstva kulture, juče otišao na sednicu Odbora za kulturu i medije u Skupštini Srbije.

Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 28.03.2013 05:39h

    U Vladi i Ministarstvima Srbije glavni su vozaci, kafe kuvarice i daktilografi. Da se sukobio sa nekim ministrom, manje posledice bi imao. Koliko vidim, to sto je imao sukob sa zaposlenima u Etnografskom muzeju nije mu doslo glave, ali da udari na ministrovog sofera, e, tu mu je bio kraj. Ko ove zakonitosti u nasem drustvu nije spoznao, crno mu se pise.

  • Dušan Vreme: 28.03.2013 06:36h

    Jedan osioni i umišljeni "intelektualac",koji je u svakoj čorbi mirodjija.Tako se ponaša onaj ,koji malo zna.I još kao nadogradnja tog neznanja,kao pravnika ga postavljaju za državnog sekretara u ministarstvu kulture.Sami su na početku rekli da su defecitarni u kvalitetnim kadrovima.

  • Stojan Vreme: 28.03.2013 07:16h

    Ako nece da bude to sto mu se nudi,odmah na biro za nezaposlene! Nije on Bogom dan.

  • Dragan Vreme: 28.03.2013 08:12h

    Oni nisu normalni.Čuj,nudili mu mesto direktora Etnografskog muzeja pa dae tamo iživljava nad ljudima.Tako je pošta u Pirotu postala kolateralna šteta kad jednog ludaka i mafijaša,uhvaćenog u raznim prevarama nisu imali gde pa ga postavili za direktora pošte u Pirotu.Posledica: za njega banja ,lopovluk neviđenih razmera; za radnike ucene i maltretiranje svih vrsta dok nisu počeli da oboljevaju.Inaravno ne mogu ga skloniti ni pomoću trikova jer ga nemaju gde.UŽAS JEDAN!!!!! Obično ovakve komentare ne objavljujete ali bar prosledite ,ukažite kome treba ,pošaljite nekog novinara samo pomozite ovim jadnim ljudima koje taj mafijaš pljačka i uništava. I ne dozvolite da taj bahati čovek o kome pišete ,ode bilo gde osim u zatvor.

  • duda Vreme: 28.03.2013 10:13h

    Ovo ima samo u zemlji Srbiji: bahatost, bezobrazluk, desetine radnih mesta, dok mudre glave beze iz Srbije, a vi ga nagradjujete drugim radnim mestom. Ako, jel smo to trazili?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP