Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRBIJAGA OPET KUPUJE NOVA VOZILA

Bajatović daje 600.000 evra za džipove!

Autor: Alo.rs | 31.05.2015 - 00:04:00h | Komentara: 0

Da rukovodstvu "Srbijagasa" s Dušanom Bajatovićem na čelu štednja nije jača strana, vidi se po tome što u tom javnom preduzeću sledećeg meseca nameravaju da kupe još 22 vozila, za koja će platiti neverovatnih 600.000 evra!

Dušan Bajatović

Dušan Bajatović | Foto: Oliver Bunić

Osim što "Srbijagas" početkom godine na četiri džipa "rendž rover" spiskao oko 140.000 evra, ili oko 17 miliona dinara, sada su raspisali četiri tendera za kupivinu deset dostavnih vozila, pet putničkih terenskih i dva kombi vozila, a svako u proseku košta oko 30.000 evra, piše "Kurir".

Koja su tačno vozila u pitanju znaće se posle 19. juna, kad ističe rok za dostavljanje ponuda za poslednja dva tendera. Interesantno je da je "Srbijagas" u sklopu akcije Vlade Srbije za smanjenje voznog parka morao da se odrekne 16 vozila.

"Srbijagas" i Bajatović nisu odgovorili na pitanja o ovim nabavkama, a Zoran Janković, nezavisni član Nadzornog odbora "Srbijagasa" kaže da je u pitanju opstrukcija rukovodstva tog javnog preduzeća prema NO i Vladi Srbije.

- Planom i programom poslovanja za ovu godinu "Srbijagas" je predvideo kupovinu terenskih i kamiona veće nosivosti za obilazak merno-regulacionih stanica po njivama, do kojih obično nema puta. Odobrili smo kupovinu jednog dela terenskih vozila, ali iskreno, ne verujem da smo odobrili toliki broj.

Mislim da smo ukupno odobrili 10 do 15 terenskih vozila za ovu godinu, a oni su već kupili četiri. Isto kao šo ni vi ne možete da dobijete odgovor, tako i NO na svoja pitanja čeka odgovor po godinu dana. Mogao bi da nam pomogne MUP i da pri svakoj prvoj registraciji vozila traži odluku NO o kupovini na uvid, što je zakonom i predviđeno. Na sastanku u Ministarstvu privrede predsednik NO "Srbijagasa" Milivoje Miletić rekao je da se rukovodstvo "Srbijagasa" ponaša kao da je ono osnovalo društvo, a ne obrnuto - rekao je Janković za "Kurir".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP