Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJSKUPLJI SRPSKI DIREKTOR KRIJE PRIMANJA

Bajatović mesečno zarađuje 38.000 evra!

Autor: Naše Novine | 06.11.2013 - 12:14:00h | Komentara: 20

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, ubedljivo je najplaćeniji državni funkcioner, koji po zvaničnim podacima dobija platu za čak pet funkcija koje obavlja, a "zaboravio" je da prijavi još dva rukovodeća mesta na kojima zarađuje ukupno 2,3 miliona dinara mesečno.

Dušan Bajatović

Dušan Bajatović | Foto: FoNet

Kako Naše novine saznaju, Bajatović prima apanažu od 10.000 evra kao generalni direktor firme "Južni tok Srbija" ali i kao član Nadzornog odbora kompanije "Sogaz".

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Bajatović obavlja pet funkcija na kojima mesečno inkasira čak 17.700 evra. Kako je navedeno u poslednjem izveštaju od aprila ove godine, on radi u "Srbijagasu", "Jugorosgasu", Podzemnom skladištu gasa "Banatski dvor", u "Informatici" i kao narodni poslanik. Ipak, Bajatović Agenciji nije prijavio da zarađuje i dodatnih 20.000 evra svakog meseca, i to u firmama "Južni tok Srbija" i "Sogaz". Tako njegova ukupna mesečna primanja dostižu neverovatnih 37.700 evra ili 4,3 miliona dinara.

Generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" Mario Spasić ocenjuje da je ponašanje Bajatovića, ali i Agencije skandalozno.

"Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije jasno definiše obaveze državnih funkcionera i svako neprijavljivanje je kršenje zakonske obaveze, a na kraju krajeva i moralne. Agencija se, nažalost, pretvorila u birokratsku službu koja se suštinski ne bavi borbom pritiv korupcije već samo evidentira dostavljene podatke bez uplitanja u to da li su oni tačni. Agencija je u prilici da proveri izveštaj o imovini i prihodima Bajatovića, koji se već bavi bezobrazno velikim i nedopustivim brojem funkcija", kaže Spasić.

On navodi da je čak sporno što jedan čovek obavlja sedam vrlo ozbiljnih funkcija, gde je i interes države stavljen u ruke jednog čoveka.

"To je u svakom normlanom društvu nedopustivo. Ipak, Agencija je očigledno dozvolila da on radi kao da nije u skuobu intersa. Zato se i postavlja pitanje samog rada Agencije, odnosno nerada", naglašava Spasić.

On dodaje da je pitanje koliko ovakvih slučajeva ima, a da i ne znamo.

"Agencija je pak vrlo revnosna prema nekim anonimnim opštinama, recimo, a kada se radi o ovako ozbiljnim poslovima kojima se bavi Bajatović, oni to odobravaju i svesno ne rade u skladu sa zakonom", zaključuje Spasić.

Bajatović juče nije odgovarao na poruke i pozive kako bi mu bilo postavljeno pitanje zašto nije prijavio dve funkcije i prihode koje na njima ostvaruje.

Poslednji komentari
  • Mila Vreme: 06.11.2013 12:45h

    Dok SNS ne raskrinka ovaj javasluk kadrova SPS-a uopste se ne moze smatrati ozbiljnom i naprednom strankom.

  • jovan Vreme: 06.11.2013 12:54h

    Pa dobro, odnosno, naopako, ako je sve tako, sta ce ti drugovi iz Transparentnosti ili ostalih za to zaduzenih organa i organizacija, da ucine i preduzmu da tog lika svedu na normalnu meru? Pogotovu sada kada je toboze proklamovana stednja na svim drzavnim nivoima?!

  • milica Vreme: 06.11.2013 13:42h

    ja sam u shoku! ovo je sramota ... smradovi

  • mm Vreme: 06.11.2013 13:53h

    KAKVO MU JE RADNO VREME KADA SVE STIGNE???? TURNUS????

  • Boki Vreme: 06.11.2013 14:52h

    Zahvaljujuci ovakvima, sramota me je sto sam se uopste rodio u srbiji i doziveo duboku starost da bih se sada sekirao. Srbijo propadni ili istrebi ovakvu gamad.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP