Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTOR UZVRATIO MINISTARKI

Bajatović prihvatio Zoranin krvavi izazov

Autor: Damira Ramadani | 23.09.2014 - 14:42:00h | Komentara: 4

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infratrukture, juče je dobrovoljno dala krv u okviru akcije „Blad čelendž“ i tom prilikom izazvala direktore javnih preduzeća da i oni to učine.


Zorana Mihajlović pristala na

Zorana Mihajlović pristala na "krvavi izazov"

 
- Krvi nema dovoljno, pogotovo u letnjim mesecima, i zato, u ime svih

Daću krv, bolje
da dam nego
da mi je piju!

“Dajem krv u sredu ujutru u Zavodu za transfuziju krvi. Krv neću dati samo ja, već ceo menadžment ‚Srbijagasa‘. Bolje da damo krv, nego da nam je piju”, poručio je u izjavi za „Alo!“ direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović, uzvraćajući na prozivku ministarke Mihajlović.

članova Vlade Srbije, apelujem da oni koji mogu budu humani i pomognu onima kojima je to najpotrebnije - rekla je Mihajlovićeva i izazvala šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta, direktora „Ateljea 212“ Branimira Brstinu i direktore javnih preduzeća, posebno „Koridora“, „Puteva Srbije“, Aerodroma „Nikola Tesla“. Elektroprivrede Srbije, „Elektromreža Srbije“ i „Srbijagasa“ da se uključe u akciju i daju krv.

Prvi koji je prihvatio izazov ministarke Mihajlović bio je direktor “Koridora Srbije” Dmitar Đurović.

- Direktor “Koridora Srbije” smatra humanim gestom dobrovoljno davanje krvi i prihvata poziv potpredsednice Vlade da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji i dobrovoljno da krv - stoji u poruci koju smo dobili iz kabineta Dmitra Đurovića.

Bajatović na interaktivnoj  izložbi o „Južnom toku“

Prihvatio izazov: Bajatović | Foto: A. Stanković


I Branimir Brstina, novoizabrani direktor „Ateljea 212“, još jednom je pokazao da je ne samo veliki umetnik, već i čovek velikog srca.
- Sa zadovoljstvom prihvatam izazov i drago mi je što me je ministarka Mihajlović nominovala. Jedino što ne mogu da preciziram tačan datum jer sam upravo preuzeo posao koji je veoma odgovoran i obiman. Čim mi obaveze dozvole, rado ću se odazvati izazovu - rekao je za „Alo!“ Branimir Brstina.

Direktor “Elekromreža Srbije” Nikola Petrović je nažalost zbog terapije koju prima sprečen da da krv i odgovori na izazov ministarke Mihajlović.
“Direktor ovog javnog preduzeća je ranije već davao krv, a taj humani čin obavljao je u sklopu akcija koje su organizovane u našem preduzeću. Javno preduzeće ‚Elektromreža Srbije‘ učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama, a poslovodstvo preduzeća se trudi da ličnim primerom ohrabri zaposlene da pomažu široj zajednici. Tako će i generalni direktor Nikola Petrović ponovo dati krv, čim mu zdravstveno stanje to dozvoli“, stoji u odgovoru koji smo dobili iz kabineta direktora Petrovića.

Odgovore Saše Vladisavljevića (direktor Aerodroma „Nikola Tesla“), Zorana Drobnjaka (direktor “Puteva Srbije”) i Majkla Devenporta (šef delegacije EU u Srbiji), do zaključenja ovog broja nismo dobili. Nadamo se da će i oni pokazati svoju humanost i pozitivno odgovoriti na izazov Zorane Mihajlović.

Obradović: EPS nema direktora


Aleksandar Obradović, vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, na naše pozive nije odgovarao. Na pitanje da li će prihvatiti izazov ministarke Mihajlović, koje smo mu uputili imejlom, iz EPS-a nam je stigao odgovor sledeće sadržine:
- Elektroprivreda Srbije trenutno nema direktora i čeka se da ga imenuje Vlada Srbije. Čim Elektroprivreda Srbije dobije direktora, biće mu prosleđeno vaše

Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 23.09.2014 16:33h

    jadni smo mi sa njima kada mora da se organizuje neka vrsta takmicenja za dobrovoljno davanje krvi,na taj nacin nije dobrovoljno,nije od srca,mene ne treba niko da zove,i pored najbolje volje i zelje ne mogu imam preko 65 godina i automatski ne mogu dati krv,analogija,sve preko 65 godina,kao spartanci,odmah srediti,nisu potrebni a i drzava bi ustadela penzije.

  • eu Vreme: 24.09.2014 07:58h

    Podgojena ministarka previše priča, a rezultata nigde.Gospođo, krpi rupe po putevima umesto prazne priče koju godinama plasiraš.

  • MILUTIN Vreme: 24.09.2014 08:39h

    Zelim ti mnogo zdravlja i srece

  • Ogorcena Vreme: 24.09.2014 15:04h

    Neprosto bilo svima koji siromahu nisu pomogli.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP