Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FUNKCIONER ZA GINISA!

Bajatović sakrio
četiri funkcije!

Autor: Ivan Ninić | 27.03.2013 - 18:52:00h | Komentara: 22

Dušan Bajatović, potpredsednik SPS-a, pored funkcija narodnog poslanika, direktora JP „Srbijagas“ i člana UO „Jugorosgaza“, u ime države objavlja još četiri javne funkcije, koje nisu prijavljene u njegovoj imovinskoj karti koju je objavila Agencija za borbu protiv korupcije, otkriva „Alo!“. Bajatović je predsednik nadzornih odbora u preduzećima „Sogaz“ a. d. o. Novi Sad i „Banatski dvor“ d. o. o. Novi Sad, član nadzornog odbora preduzeća „Informatika“ a. d. Beograd, kao i direktor u rusko-srpskoj firmi „South stream“ d. o. o. Novi Sad („Južni tok“).

Spisak nepoznatih javnih funkcija koje u privrednim društvima obavlja Bajatović, za koga se može reći da je nekrunisani „kralj rasipništva“ u javnom sektoru, prema izveštaju državnog revizora, dobili smo zvanično iz Agencije za privredne registre. 

Arčio pare na  sve strane :  Dušan Bajatović

Direktor "supermen": Dušan Bajatović | Foto: FoNet

 Za tri prijavljene funkcije mesečno uzima 1,6 miliona!

U poslednjoj imovinskoj karti koju je Dušan Bajatović dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije 31. 1. 2013. godine se ne navode svih sedam javnih funkcija koje je „Alo!“ otkrio. Samim tim, nemoguće je saznati da li i koliko novca Bajatović mesečno zarađuje po osnovu obavljanja četiri funkcije koje nadležnima nije prijavio. Samo u jednom imovinskom izveštaju od 11. 8. 2011. godine, Bajatović je prijavio prihode od 2.379.849 dinara, koliko je 2010. godine ostvario u firmi „Banatski dvor“! On je u poslednjem izveštaju naveo da po osnovu poslaničkog paušala (30.354), plate u JP „Srbijagas“ (176.188) i naknade za članstvo u UO „Jugorosgaza“ (1.418.297) mesečno inkasira čak 1.624.839 dinara! 

Tako se ispostavilo da je najplaćeniji državni funkcioner u Srbiji, osim fotelja u „Srbijagasu“ i „Jugorosgazu“, obezbedio sebi zaposlenje i u drugim firmama, koje su direktno, preko vlasničke strukture, povezane sa „Srbijagasom“.

Tako u firmi „Informatika“, u kojoj „Srbijagas“ ima 30,5 odsto akcija, Dušan Bajatović obavlja funkciju člana Nadzornog odbora od 2. aprila prošle godine, do kada je inače bio član UO te firme. Takođe, od 2. juna prošle godine obavlja funkciju predsednika Nadzornog odbora Akcionarskog društva za osiguranje „Sogaz“. U pitanju je zajednička rusko-srpska osiguravajuća kompanija, koja je u Srbiji osnovana januara 2012. godine. U preduzeću za podzemno skladištenje gasa „Banatski dvor“, koje su osnovali „Gazprom Germania GMBH“ (51 odsto) i „Srbijagas“ (49 odsto), Bajatović je poslednji put 5. aprila prošle godine registrovan kao predsednik Nadzornog odbora. Međutim, da je funkcioner SPS-a i direktor „Srbijgasa“ intenzivno bio u organima „Banatskog dvora“ i tokom 2010. godine, potvrđuje podatak iz jedne od ukupno šest imovinskih karata koje je svojevremeno dostavljao Agenciji za borbu protiv korupcije. 

Sve funkcije Bajatovića:

1. Narodni poslanik
2. Direktor JP „Srbijagas“
3. Član UO „Jugorosgaza“ a.d.
4. Član NO „Informatike“ a.d.
5. Predsednik NO „Sogaza“ a.d.
6. Predsednik NO
„Banatskog dvora“ d.o.o.
7. Direktor „South
stream“ d.o.o. 

Osim direktorske fotelje u „Srbijagasu“, Bajatović može da se pohvali činjenicom da je istovremeno direktor firme za gradnju gasovoda „Južni tok“. Ona je registrovana je na istoj adresi kao i preduzeća „Srbijagas“, „Sogaz“ i „Banatski dvor“, u Novom Sadu, u ulici Narodnog fronta broj 12. Ova lokacija Bajatoviću pruža mogućnost da istovremeno sedi u četiri fotelje, uprkos zakonskoj zabrani akumulacije funkcija. Jedini problem može da mu predstavlja udaljenost fotelje u „Jugorosgazu“ od 2,1 kilometar od sedišta pomenute četiri firme, kao i fotelje u beogradskoj „Informatici“, od koje je svakodnevno udaljen 75,6 kilometara. „Alo!“ je juče pokušao da kontaktira sa Bajatovićem na poznati broj mobilnog telefona i postavi mu pitanja o akumulaciji funkcija, ali on na naše pozive i SMS-ove nije odgovarao. 

Poslednji komentari
  • dada Vreme: 27.03.2013 19:17h

    Gospodine Vucicu ako ovoga uhapsite svaka vam cast .Ne zatvarajte oci pred ovakvim bahatim ljudima .Pa zar ne vidite da je lopov.Ako to ne uradite izgubicete simpatije u narodu .Ovaj se ruga celoj Srbiji

  • Pistaljka Vreme: 27.03.2013 19:29h

    Au brate pa dali je ovo moguce u Srbiji, sad je jasno da covek fizicki ne moze da stigne na sva mesta.Pa to je takav skandal da ni Hickok nije u stanju da rezira.Ovo je ruganje celoj Srbiji pa on nezna za sramotu. Drzavni organi treba da reaguju prvo mu uzeti poslanicki mandat pa zatim redom sto ga sleduje.

  • aleksandar Vreme: 27.03.2013 19:45h

    Vucicu ja sam glasao za tebei tvoju stranu , clan sam tvoje partije , uvek sam na izborima glaso za pobednike, ako ovog ne uhapsis , NIKADA moje glas neces dobiti , a moj afamilija ti je dala 30 glasova , raymisli ,. HAPSI PREVARANTA

  • samo ja Vreme: 27.03.2013 19:45h

    Mora da je sve funkcije dobio zbog "istorijske "prve rečenice kada stane pred kamere-gas mora da poskupi-znam ga po tome,a on dere li dere.Ja bi ga za predsednika valjda bi mu to pomoglo da se odrekne koje funkcije..Sposoban čovek,treba priznati...

  • sumadinac Vreme: 27.03.2013 19:52h

    hehe ma jok cini ti se da je lopov,on je strucnjak,veeeeliki strucnjak haha

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP