Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUČNO

Bajatović: U "Srbijagasu" nije bilo kriminala!

Autor: Tanjug | 26.03.2013 - 13:42:00h | Komentara: 2

U "Srbijagasu" nije bilo kriminala, niti krađe ili nenamenskog trošenja novca, a to preduzeće će sve preporuke državnog revizora izvršiti, poručio je danas generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Dušan  Bajatović

U "Srbijagasu" nije bilo kriminala: Dušan Bajatović | Foto: Đorđe Kojadinović

Svako ko želi da pročita do kraja izveštaj državnog revizora, može da uvidi da u "Srbijagasu" nije bilo elemenata kriminala, niti otuđenja novca. Sve je to manje-više rađeno prema programu vlade i uz njeno odobrenje, rekao je Bajatović Tanjugu.

Na pitanje kako komentariše jučerašnju izjavu ministarke energetike Zorane Mihajlović da očekuje da Tužilaštvo proveri poslovanje "Srbijagasa", Bajatović je kazao da ima dobru saradnju i sa Ministarstvom, pa i sa ministarkom Mihajlović, i da nema nikavu vrstu ličnog komentara.

"Samo molim sve da do kraja pročitaju izveštaj revizora, a ako ćemo se informisati u pojedinim tabloidima, gde možete da naručite šta god vam padne napamet, ja na tu vrstu polemike ne želim da pristanem", rekao je Bajatović.
Prema njegovim rečima, više od šest meseci u javnosti se sprema jedna vrsta linča prema njemu i "Srbijagasu" i očekivalo se da će izveštaj revizora, ali i drugih institucija pokazati kriminal u tom preduzeću, a sada kada se pojavio izveštaj koji kaže da u "Srbijagasu" nije bilo kriminala, neki nisu zadovoljni i sada treba da se pozabavi Tužilaštvo.

"Bilo je problema i propusta, to su prekršaji za koje ćemo odgovarati i to nije sporno. Moja ocena je da se ovde radi o tome da nezavisni organi nisu pokazali ono što je bila želja nekih, i sada valjda treba da neki zavisni pokažu ono što bi neko želeo da vidi", podvukao je Bajatović.

On je rekao da je tačan nalaz revizora da je 22,5 milijardi dinara poslova obavljeno bez tendera, ali da se uglavnom radi o bankarskim nabavkama.
"Kada nemamo para, ne mogu da sprovedem javnu nabavku niti možemo na početku godine da znamo da li će nam vlada dozvoliti promenu cene ili neće i da li će nam ko i koliko platiti, a ko nam neće platiti. Za sav nedostajući novac za tekuću likvidnost mi smo išli na šalter banaka, išli smo da se dogovaramo da bi obezbedili likvidnost i uzimali smo najbolje ponude", objasnio je Bajatović.

"Nema konstatacije da je bilo pljačke ili nenamenskog trošenja”, naglasio je Bajatović i podvukao da je revizor četiri meseca bio u "Srbijagasu" i da je "uzet i DNK tog preduzeća".
Generalni direktor "Srbijagasa" je dodao da je državni revizor mnogo pomogao i napravio neku vrstu platforme da bi se rešili nedostaci koji postoje i u drugim preduzećima.

Bajatović je najavio da će na sajtu tog preduzeća biti postavljena sva objašnjenja koje je "Srbijagas" dao u postupku revizije.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 26.03.2013 15:30h

    AKO JE U SRBIJA GASU BILO "NEZAKONITIH RADNJI" ONDA U CORKU PA DOKAZUJ SUDU I NARODU "STA JE KRIMINAL A STA NIJE" . Azotara ALOOOOOOOOOOOOOOOOOO ZA TO PREDUZECE JE ZADUZEN SRBIJA GAS A NJEN DIREKTOR JE DUSAN BAJATOVIC : Polako ,polako sve dolazi i docice ,mante se "prekrsaja" mora biti kriminala jer LOVE NEMA ,PA NEMA .

  • misho Vreme: 26.03.2013 18:40h

    a milionske sume srbijagasa za plaćanje njegovih telefonskih razgovora sa privatnih telefona nisu kriminal? poslovi bez tendera su pokloni božić bate privatnim firmama čiji su vlasnici ili članovi sps ili bliski rukovodstvu sps!rukovodstvo azotare(sobe u kući)u zatvoru a on kao njihov gen.direktor nije znao za kriminal.a država ga postavi na tu funkciju ne samo da bi pozitivno poslovao već da bi i štitio tu imovinu.bagra.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP