Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRAĐANI MUSLIMANSKE VEROISPOVESTI SLAVE RAMAZANSKI BAJRAM

Bajramske čestitke vernicima!

Autor: Agencije | 27.07.2014 - 20:00:00h | Komentara: 0

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je svim građanima muslimanske veroispovesti Ramazanski Bajram, uz želju da ga provedu u miru, zdravliu i da im taj praznik donese porodičnu sreću i radost.

Bajrakli džamija u Beogradu

Bajrakli džamija u Beogradu | Foto: Petar Marković

"Svim građanima Srbije, muslimanske veroispovesti, želim da u zdravlju i miru, okruženi porodicom i prijateljima proslave svoj veliki praznik - Ramazanski Bajram", istakao je predsednik Nikolić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić takođe je uputio najlepše čestitke muslimanskim vernicima i starešinstvu, "sa željom da nas ovi praznični dani još jednom podsete na trajne duhovne vrednosti islama, vrednosti pravde, humanosti, mira, milosrđa i ljubavi prema bližnjima".

Uz želju da ovaj praznik provedu sa porodicom, Đurić je poručio da ovaj veliki praznik treba da doprinese širenju uzajamnog uvažavanja, tolerancije i dobrote.
"Neka nas sve zajedno uputi na negovanje zajedništva i međusobnog poštovanja", istakao je Đurić.

"U ime Narodne skupštine i svoje ime čestitam predstojeći praznik građanima islamske vere u nadi da će Bajram svima doneti mir, toleranciju, međusobno poštovanje i razumevanje. Želim vam da praznične dane provedete u miru, radosti i ljubavi, u krugu svojih porodica i prijatelja", navodi u čestitki predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Ministar odbrane Bratislav Gašić čestitao je svim vernicima Ramazanski bajram i poručio da na kraju svetog meseca posta i molitvi želi islamskim vernicima da praznik provedu "u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru istinskom".

"Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj praznik upućujem iskrene čestitke", navodi Gašić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je takođe građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram uz poruku da "neprolazne duhovne vrednosti ovog uzvišenog praznika doprinesu negovanju razumevanja, sloge i ljubavi među bližnjima".

"Bajram je praznik koji nosi poruke mira i prijateljstva, praznik koji nas uvek iznova podseća da širimo uzajamno uvažavanje, sklad i toleranciju", poručio je Vulin.
Bajram je velikodostojnicima, verskim službenicima i vernicima Islamske zajednice čestitao i direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Mileta Radojević.

"Želim da svaki pojedinac i porodica Bajram dočeka i provede u zadovoljstvu i miru, sa svojim komšijama i svim ljudima dobre volje", navodi se u čestitki Radojevića.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitali su muftiji Muhamedu Jusufspahiću i vernicima islamske veroispovesti bajram poručujući da ovaj praznik "donese spokoj i duhovno razumevanje".

Čestitkama se pridružio i princ Aleksandar Karađorđević sa željom svima da ovaj praznik provedetu u miru i sreći sa svojim bližnjima.

"Neka nas sve ovaj veliki praznik podseti da nosimo u sebi ljubav prema Svevišnjem i negujemo lepe misli i dobra dela, a da dani koji nastupaju budu ispunjeni mirom i zadovoljstvom, razumevanjem, uzajamnim poštovanjem i tolerancijom", naglasio je Karadorđević.

I Liberalno demokratska partija čestitala je Ramazanski Bajram svim pripadnicima islamske veroispovesti ističući da moramo biti istrajni u ostvarenju svoje vizije o evropskoj Srbiji "u kojoj će na ceni biti život na koji svako od nas kao građanin ima pravo".

Srpska lista čestitala je danas građanima islamske veroispovesti ramazanski Bajram.

Svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji, Srpska lista čestita predstojeći ramazanski Bajram i želi da ga provedu u miru i zdravlju sa svojim porodicama, navodi se u čestitki.
Boga molimo da pomogne napaćenom muslimanskom narodu, posebno u Gazi, i da u svetu zavlada istinski mir među svim ljudima, naveo je danas u Bajramskoj poslanici presednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić i čestitao nastupajući Bajram svim pripadnicima islamske veroispovesti u Srbiji.

Dudić je ocenio da će ovogodišnji ramazan ostati upamćen po nezapamćenom stradanju muslimana u Palestini, ubijanju dece i čitavih porodica samo zato što su muslimani.

Bajram je prilika da se setimo ubijenih u Palestini i prilika kad treba da pokažemo posebnu ljubav prema roditeljima, deci, bližnjim, komšijama i svim ljudima, naveo je Dudić.

Čestitke su ranije uputili i predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević. Zamenik reis-ul-uleme, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić u bajramskoj poslanici osudio je izraelsko nasilje nad muslimanima Gaze i Palestine.

"Molimo Alaha svevišnjeg da podari mir svim ljudima, i nama u Srbiji našoj, a posebno muslimanima Gaze i Palestine sa kojima saučestvujemo u borbi i tegobama, osuđujući izraelsko nasilje koje se nad njima sprovodi", preneo je Jusufspahić poslanicu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) Srbije povodom ramazanskog Bajrama koji počinje sutra.

Bajramska molitva u biće održana sutra u beogradskoj Bajrakli džamiji od 7 sati, a potom je i bajramska sofra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP