Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAPRETILI DAČIĆU

Balisti prete: Napadamo
ako srušite spomenik!

Autor: A. O. | 26.12.2012 - 13:34:00h | Komentara: 20

Bivši pripadnici rasformirane "Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe" zapretili su danas predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću oružanim sukobom ako Vlada Srbije pokuša da sruši spomenik OVPMB u Preševu. Na sajtu "Preševa jone" oni su naveli da će "vrlo lako ponovo obući čizme i uniforme i uzeti oružje u ruke".

Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe

Terotisti spremni da ponovo napadnu Srbiju | Foto: Beta

Odgovarajući na najave i pretnje premijera Srbije Ivice Dačića da će Srbija silom ukloniti spomenik pripadnicima bivše OVPMB, ukoliko to vlasti u opštini Preševo ne učine, komandant Ljulji – Ljuljzim Ibiši je rekao da su spremni da se tome suprotstave, ako je potrebno i oružjem.

- Mi kao bivši pripadnici i komandanti OVPMB zbog evropskih integrativnih procesa smo dali prioritet dijalogu i nastojanjima da probleme rešavamo kroz razgovore, uz nadu da će se zaustaviti represija Srbije prema etničkim Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Međutim, zbog stalnih provokacija Žandarmerije i zbog pretećih izjava Dačića ispada da Beograd ne interesuje ni dijalog niti stabilnost u regionu - kazao je Ibiši.

Prst u oko: Spomenik pripadnicima OVPMB-a u Preševu

Sporni spomenik pripadnicima OVPMB-a u Preševu | Foto: RAS

Sa druge strane Šefket Hasani, poznat pod nadimkom "Poeti" (Pesnik) je rekao da će se, ukoliko dirne u spomenik OVPMB u Preševu, Dačić susresti sa 500 spremnih vojnika sa Zapada. Hasani je pozvao Srbiju da prednost da dijalogu, kako bi se "danas sreli za pregovaračkim stolom, a ne sutra u šumi".

Dačić: Uklonićemo spomenik - milom ili silom!

Ivica Dačić

Nema zezanja sa državom: Ivica Dačić | Foto: FoNet

 

Premijer Srbija i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će, ukoliko lokalne vlasti same ne uklone spomenik pripadnicima OVPMB u centru Preševu, država to učiniti silom. Dačić je rekao da je o ovom spomeniku obaveštena međunarodna zajednica i da je to otvorena provokacija "jer time želi da se pokaže da Srbija ne kontroliše deo svoje teritorije.

"To apsolutno nije moguće i može da preti ko god hoće, država je jača od svake pretnje i očekujemo da to pitanje bude narednih nedelja rešeno. Moglo je da bude rešeno za jedan dan, ali smo iskazali dobru volju da ne dolivamo ulje na vatru. Ali, ako neće milom onda ćemo silom", poručio je Dačić.

Poslednji komentari
  • vule Vreme: 26.12.2012 17:48h

    rusiiiiiiii...dacicu da se vidi ko je gazda!!!!!!

  • Vladimir Vreme: 26.12.2012 18:02h

    Nema problema ceracemo se ponovo !!!!!!!! Eto ja sam bivsi pripadnik Zandarmerije koji jedva ceka tako nesto !!! Mnogo ste nam bre duzni, da platite za sve ali samO nemoj da kukate ponovo i zovete u pomoc NATO....

  • MrsiMudoje Vreme: 26.12.2012 20:18h

    Evo Mi prilike da se docepam penzije - u RAT !

  • Slobodan Vreme: 26.12.2012 20:22h

    Ajde balisti, napadnite slobodno, zaboravili ste kako gaze srpski specijalci, sljamu jedan!

  • mudonjazajeban Vreme: 26.12.2012 21:05h

    NAPAD , SRUSI SPOMENIK I TACKA MA KOME VISE ONI PRETE DA OSVETIMO SVE ZRTVE I DA TACIJA , HARADINAJA I OSTALE ZLOCINCE I KRVNIKE KONACNO ISTREBIMO AKO MISLE DA MOGU NEKA KRENU PA DA VIDIMO BRE VISE PA I TI AMERIKANCI MA MORA DA IM DODJE KRAJ,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP